Simptome ovulatie. Cum stii ca ovulezi? - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Simptome ovulatie. Cum stii ca ovulezi?

Sfatulparintilor » Sarcină » Preconcepție » Simptome ovulatie. Cum stii ca ovulezi?
Simptome ovulatie - SFATULPARINTILOR.RO - PIXABAY-COM - ovary-5294609_1920

Simptome ovulatie. Daca incerci sa ramai insarcinata, probabil ca vrei sa stii care sunt semnele ce iti indica faptul ca esti la ovulatie. In momentul ovulatiei exista doar o scurta perioada de timp in care ovulul poate fi fertilizat.

Iata cateva lucruri pe care ar trebui sa le stii despre ovulatie si care sunt simptomele acesteia.

Simptome ovulatie. Ovulatia si ciclul menstrual

Ca sa-ti intelegi ciclul menstrual nu trebuie sa fii un expert. Insa ar trebui sa stii urmatoarele: perioada incepand din ziua unu a ciclului menstrual (prima zi de menstruatie) si pana la ovulatie se numeste faza foliculara. Cea dintre ovulatie si ultima zi de menstruatie de numeste faza luteala si dureaza in medie 12-16 zile. Urmarirea graficului ciclului menstrual iti poate oferi o idee asupra lungimilor fazelor foliculare si luteale, astfel incat sa afli cu aproximatie perioada de ovulatie.

Te mai poate interesa: Calculator ovulatie. Cum sa iti calculezi perioada fertila inclusiv pentru ciclu neregulat

Simptome ovulatie. Cum apare ovulatia

Ovarele sunt niste organe fantastice care dezvolta foliculi in care sunt ovule. Hormonii contribuie la dezvoltarea ovulelor si la aparitia ovulatiei. Ovulul este expulzat prin peretele ovarului. Daca in acel moment exista spermatozoizi sau ai un act sexual, sunt sanse mari sa ramai insarcinata. Insa factori precum stresul poate afecta ovulatia.

In plus, sunt femei care nu ovuleaza in fiecare luna, intrucat ovarele lor nu produc foliculi maturi. Acest fenomen poarta denumirea de ciclu menstrual anovulator. Peretii uterului se pregatesc pentru primirea unei sarcini si se dezvolta normal, insa nu se elibereaza niciun ovul. Odata ce ovulul a fost fertilizat, hormonii modifica functionarea organismului si se impiedica eliberarea altor ovule, astfel incat corpul sa se “ocupe” doar de sarcina respectiva.

Citeste continuarea: 1 2 3

Data articol: 29/01/2021