Shop
Ultimele 100 de articole

Vrei sa concepi un copil? Afla legatura stiintifica intre sex zilnic si calitatea spermei

22 ianuarie 2013, , Vizualizări:
sfatulparintilor.ro - sarcina sex - stockfreeimages.com

Studiul s-a realizat pe un esantion de 200 barbati la care s-au analizat calitatea si problemele de ADN ale spermei lor, iar calitatea spermei a crescut semnificativ dupa ce a trebuit sa ejaculeze in fiecare zi timp de 7 zile consecutiv. Chiar daca cantitatea fiecarei ejaculari a fost ceva mai mica decat precendenta, totusi, calitatea spermatozoizilor a fost in crestere substantiala de la zi la zi.

Dr. Greening a raportat catre Societatea Europeana de Reproducere Umana si Embriologie din Amsterdam faptul ca fragmentarea ADN din sperma (un indice care afecteaza calitatea spermei pentru reproducere, cu cat este mai mare) a scazut la participantii la studiu de la 35% la sub 26%.

 

Explicatia stiintifica a acestui rezultat este urmatoarea: sexul zilnic reduce intervalul de timp in care sperma este expusa moleculelor din interiorul testiculelor barbatului, care duc la deteriorarea calitatii spermei pentru reproducere. Practic, prin scoaterea spermei in afara corpului barbatului in fiecare zi, sperma deteriorata este eliminata si o sperma noua sanatoasa va fi ejaculata inainte de a sta prea mult in testicule pentru a se deteriora la randul ei.

In concluzie, dr. Greening recomanda cuplurilor sa faca sex zilnic cel putin o saptamana inainte de data presupusa a ovulatiei, fara sa fie preocupate de scaderea cantitatii spermei ejaculate.

 

In cazul femeilor cu ciclu menstrual regulat, respectiv de 27-28 zile, ovulatia apare cu 14 zile inainte de urmatoarea menstra, deci aceasta saptamana pentru sex zilnic trebuie sa se desfasoare intre zilele 6 – 14 dintr-un ciclu menstrual regulat.

In cazul femeilor cu ciclu menstrual mai scurt, spre exemplu de 23-24 zile, saptamana de sex zilnic trebuie sa aiba loc imediat de trece menstra si pana la ziua 10-11 a ciclului.

In cazul femeilor cu ciclu menstrual complet neregulat, se recomanda folosirea testului de ovulatie de la farmacii pentru a se detecta cu precizie daca in urmatoarele 24-36 ore dupa folosirea testului va avea loc ovulatia. Insa, chiar si in acest caz, ca o recomandare generala, sex in fiecare zi dupa ce trece menstruatia si pana la ovulatie este abordarea cea mai buna pentru a creste sansele aparitiei unei sarcini.

Desigur, sexul zilnic nu trebuie sa fie ceva din rutina si pentru ca “asa trebuie ca sa facem un copil” ci din placere si cu placere, altfel este afectata fertilitatea femeii.

Mai multe idei pentru a face sex din placere poti gasi in articolele zilnice de pe Problemesex.ro.

Acest lucru este recomandat si in cazul sexului practicat pentru recoltarea de sperma de buna calitate pentru procedeul de fertilizare in vitro la care cupluri recurg ca ultima sansa in a devein parinti. Mai multe despre fertilizarea in vitro poti citi aici.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , , , , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.