Vrei sa concepi un copil? Afla legatura stiintifica intre sex zilnic si calitatea spermei - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Vrei sa concepi un copil? Afla legatura stiintifica intre sex zilnic si calitatea spermei

Sfatulparintilor » Sarcină » Preconcepție » Vrei sa concepi un copil? Afla legatura stiintifica intre sex zilnic si calitatea spermei
sfatulparintilor.ro - sarcina sex - stockfreeimages.com

Unul din cei mai importanti pasi ce trebuie facuti atunci cand vrei sa concepi un copil este sa te concentrezi la calitatea si cantitatea contactelor sexuale. Insa, cat de mult e prea mult sau cat de putin e prea putin, totusi, pentru a ramane gravida? Venim cu informatii noi in sprijinul cuplurilor care incearca sa conceapa un copil, intrucat nu mereu timpul este un aliat si orice informatie ce poate ajuta este benefica celor care au nevoie de ea.

Femeia are o fereastra fertila limitata ca numar de zile din tot ciclul ei menstrual, iar aceasta se desfasoara cu cateva zile inainte de ovulatie. Ovulatia are loc, de regula, cu 14 zile inainte de urmatoarea data a ciclului menstrual.

Ghid cuvinte
Ghid digital. Descarci instant
100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun
47 lei
Cumpara Descarca demo

Intotdeauna au existat dezbateri intre specialisti cu privire la cantitatea de sex ce trebuie sa aiba loc intre parteneri in aceasta fereastra fertila de aproximativ o saptamana inainte de ovulatie.

 

Daca vrei sa stii mai mult despre cum poti detecta ovulatia, citeste aici.

 

Multa vreme s-a sustinut teoria conform careia, daca te abtii de la sex zile intregi inainte de ovulatie, acest lucru ajuta barbatul sa aiba o sperma mai buna in cantitate si calitate, crescand astfel sansele conceperii copilului atunci cand are loc contactul sexual la ovulatie. A face sex zilnic s-a considerat a reduce calitatea spermei partenerului, asa cum multi specialisti de fertilitate au sustinut.

Iata ca agentia de stiri Reuters a informat cu privire la rezultatele unui studiu condus de dr David Greening de la Clinica de fertilitate din Sydney, Australia prin care teste de laborator si specialitate releva faptul ca sexul in fiecare zi este un lucru bun pentru cuplurile care incearca sa conceapa un copil. Acest studiu dovedeste ca abstinenta inainte de perioada de ovulatie nu contribuie la cresterea calitatii spermei si deci nu este o idee benefica pentru cuplurile ce se doresc a fi parinti cat mai repede.

A face sex in fiecare zi cel putin o saptamana inainte de ovulatie este recomandat de acesti specialisti si rezultatele au aratat faptul ca sperma are calitate mai ridicata pentru a putea fecunda ovulul urmare a acestei practici.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 22/01/2013