Te gandesti sa devii mamica? Iata 15 lucruri esentiale pentru o sarcina sanatoasa
Sarcina sanatoasa 6. Verifica medicamentele cu reteta pe care le iei deja
In general, medicamentele eliberate pe baza de reteta si care sunt prescrise pentru probleme si tulburari frecvente, cum sunt antidepresivele si tratamentele contra anxietatii, pot dauna foarte mult fatului. De aceea, daca iei astfel de pastile, e bine sa intrebi medicul daca poti continua tratamentul si sa-l rogi sa-ti prescrie o alternativa mai putin periculoasa pentru bebelus.
Sarcina sanatoasa 7. Ia vitamine prenatale
Incepe sa iei vitamine prenatale cu cel putin doua luni inainte de a ramane insarcinata. Aceste vitamine sunt foarte importante pentru dezvoltarea fatului, iar lipsa lor poate cauza probleme grave. De pilda, in cazul in care mama nu ia suficient acid folic in primele saptamani de sarcina, creste riscul de leziuni cerebrale si ale coloanei vertebrale la bebelus.
Nu rata nici: Vrei sa concepi un copil sanatos? Invata cum sa ai sperma sanatoasa
Sarcina sanatoasa 8. Asigura-te ca ai vaccinurile la zi
Daca nu ai facut-o pana acum, ai grija sa te imunizezi contra rubeolei si a varicelei. Cel mai indicat este sa-ti faci un test de sange, pentru a vedea daca ai anticorpii necesari in organism. Asta ca sa nu ai probleme daca esti cumva expusa acestor boli in timpul sarcinii.
Sarcina sanatoasa 9. Fa un test HIV
Acest examen medical este obligatoriu pentru toate viitoarele mamici si se face, de regula, sub indrumarea medicului ginecolog. Totusi, e bine ca testul HIV sa fie facut inainte de a avea un copil, pentru ca in acest mod mamicile seropozitive au mai multe sanse de a-si proteja micutii impotriva acestui virus.
Sarcina sanatoasa 10. Afla ce grupa sanguina ai
Efectuarea analizelor de sange este foarte importanta in momentul in care ai decis sa ai un copil. Exista situatii in care mama nu e compatibila cu fatul, iar acest lucru duce la anemie sau chiar la probleme mai grave pentru micut la nastere. Iata de ce e important sa-ti stii grupa sanguina, si in mod special Rh-ul. Neconcordanta grupelor de sange ABO sau a Rh-ului atrage dupa sine incompatibilitatea imunologica dintre mama si sarcina ei. In astfel de situatii apare boala Rh, care poate fi tratata in timpul sarcinii, cu conditia sa fie depistata.
Horoscop sezonul Săgetător noiembrie-decembrie 2024. Ce caută sufletul nostru?
3 ZODII CHINEZEȘTI care atrag SUCCESUL financiar în săptămâna 18-24 noiembrie