Shop
Ultimele 100 de articole

Infertilitatea, o problema de serviciu?

22 februarie 2011, , Vizualizări: ...

Daca doriti sa concepeti un copil, exista sanse ca locul dvs. de munca sa constituie un impediment. Iata si de ce.

In cazul barbatilor, exista unele meserii care, in mod clar, le afecteaza fertilitatea. Aceste meserii, de regula, presupun

– ca angajatii sa stea mult timp in pozitia de sezut – la birou, in scaunul soferului etc.

sa fie expusi la o sursa de caldura – computer, aparat de sudura, incendiu (in cazul pompierilor) – si se stie ca supraincalzirea testiculelor scade productia de sperma

sa inhaleze substante chimice, sa fie expusi la metale grele sau la rumegus

– pot duce la accidente in zona genitala – ranirea organelor genitala poate afecta serios productia sanatoasa de sperma sau sansele de ejaculare.  

In cazul femeilor, s-a observat ca cele mai nocive meserii pentru fertilitate sunt cea de dentist, asistenta de dentist si cele care implica inhalarea de praf textil.

Mai mult, mediul din unele cladiri de birouri, cu aerisire deficitara, niveluri crescute de radiatii de la computere, emanatii de substante chimice provenite din materialele de constructie, nu este, in mod evident, propice fertilitatii.

Ce puteti face? In mod evident, respectati codul muncii, urmati instructiunile atunci cand umblati cu substante nocive, evitati sedentarismul profitand de fiecare pauza pentru a va plimba putin, purtati haine de protectie, mancati sanatos si petreceti cat mai mult din timpul liber la aer curat.

In cazul barbatilor, daca locul de munca chiar este cauza pentru care nu puteti concepe, orientati-va spre altceva – organismul dvs. are nevoie de trei luni pentru a completa o noua generatie de spermatozoizi.

 

Sursa: www.imidoresccopii.ro

Loading...
Organic India
Disney
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu