Vrei să rămâi însărcinată? Iată ce trebuie să bei şi ce nu - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Vrei să rămâi însărcinată? Iată ce trebuie să bei şi ce nu

Sfatulparintilor » Sarcină » Preconcepție » Vrei să rămâi însărcinată? Iată ce trebuie să bei şi ce nu
Vrei să rămâi însărcinată - sfatulparintilor.ro - pixabay_com = a-happy-marriage-news-2686697_1920

Despre sarcină sunt multe de spus. Tocmai de aceea se fac fel şi fel de studii despre sarcină. Interesul este major, multe femei vor să rămână însărcinate şi să aducă pe lume un bebeluş sănătos.

Cele mai recente studii despre sarcină indică faptul că anumite băuturi contribuie decisiv la concepţie, în timp ce altele o reduc.

Mai exact, femeile care beau două căni de ceai pe zi au şanse mai mari cu 30% să rămână însărcinate comparativ cu cele care nu beau ceai deloc.

Citeste si: Top 20 alimente interzise in timpul sarcinii. Ce sa NU mananci cand esti gravida!

Studiul condus de Elisabeth Hatch, profesor la Universitatea din Boston, pe 3.600 de femei care au încercat activ să aibă copii. “Nu ştim dacă femeile au băut ceaiul simplu sau au adăugat zahăr, lapte sau lămâie. Indiferent cum l-au băut, şansele erau crescute cu 30% în rândul celor care au băut, faţă de cele care n-au băut ceai deloc. Totuşi, nu s-ar putea spune că ceaiul este soluţia minune pentru fertilitate. Ar fi fost ideal, dar nu e realist”, a spus Hatch. Antioxidanţii din ceai sunt benefici atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi. Însă mai sunt şi mulţi alţi factori de luat în considerare, vârsta, dieta, stilul de viaţă etc. Oricum, pornindu-se de la această ipoteză se vor face studii amănunţite pentru a se descoperi exact legătura dintre ceai şi fertilitate.

Nu trebuie, de asemenea, să se exagereze. “Ceaiul conţine antioxidanţi care sporesc fertilitatea, dar asta nu înseamnă că pot recomanda cuiva să bea 10 căni de ceai pe zi. Cheia este moderaţia”, a spus Maha Ragunath, consultant în medicină reproductivă la Centrul de Fertilitate din Nottingham, Marea Britanie.

Spre deosebire de lucrurile descoperite despre ceai, cercetările n-au indicat nici un efect al cafelei asupra fertilităţii. Totuşi, s-a găsit o legătură între băuturile carbogazoase de tipul cola. Indiferent dacă sunt cu sau fără zahăr, mai mult de două doze consumate pe zi reduc şansele de fertilizare cu 20%.

Nu rata nici: Ce sa mananci ca sa ramai gravida. Alimente cheie care cresc fertilitatea. Ce rol are ananasul si cand

Imagine de Yi-Hsin Wei de la Pixabay

Data articol: 06/07/2021