12 sfaturi cum sa ramai gravida mai repede si mai sanatos. Ce sa mananci ca sa ramai insarcinata - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

12 sfaturi cum sa ramai gravida mai repede si mai sanatos. Ce sa mananci ca sa ramai insarcinata

Sfatulparintilor » Sarcină » Preconcepție » 12 sfaturi cum sa ramai gravida mai repede si mai sanatos. Ce sa mananci ca sa ramai insarcinata
sa ramai gravida- sfatulparintilor.ro - cum se fac copiii - stockfreeimages.com

Cum sa ramai gravida mai repede si mai sanatos este un subiect care preocupa femeile din ziua de azi cand totul pare a se derula pe repede inainte. Vrei copil si iti doresti sa iti implinesti dorinta cat mai repede. Nu este cazul sa transformi si aceasta dorinta intr-o ambitie care sa se umple de anxietate, e foarte important sa fiti relaxati cand concepeti un copil. Dar si mai important este sa stii ca exista anumite informatii vitale pentru a-ti creste sansele de a ramane gravida sanatos si sa nu pierzi timpul cufundat in nestiinta si lipsa de informare.

Daca urmezi aceste sfaturi, iti vei creste sansele sa ramai gravida mai repede si sa nasti un copil sanatos.

1. Incepe sa iei supliment alimentar de acid folic inainte sa demarezi procesul de a ramane gravida

Daca iei acid folic zilnic – conform cantitatii recomandate de medicul de familie sau ginecolog – iti cresti sansele pentru o sarcina sanatoasa, stiut fiind ca acesta e vital pentru a fi in cantitate suficienta in organismul mamei atunci cand ea ramane gravida, pentru ca fatul sa nu sufere de afectiunea numita spina bifida.

2. Nu pierde timpul sa ramai gravida fara rezultat cand sunt deja proceduri medicale care te ajuta sa afli daca esti pe drumul bun.

a. Daca trec 6 luni de activitate sexuala regulata si nu ramai gravida, testati sperma partenerului. Multe cupluri au pierdut ani doar pentru ca nu au stiut ca sperma nu era suficient de sanatoasa.

Invata totul despre sperma sanatoasa aici.

b. Fii sigura ca stii exact cand si daca ai ovulatie. Ciclurile neregulate ridica probleme cu ovulatia pe care trebuie sa o monitorizezi cu atentie.

3. Fa sex regulat de 2-3 ori pe saptamana PLUS zilnic in fiecare din zilele din fereastra fertila de 5-6 zile si verifica in plus si semnele de fertilitate ale organismului ca sa gasesti cele mai bune zile pentru a face sex

A face sex regulat este modul cel mai eficient sa ramai gravida. Cuplurile de regula incearca sa stie exact cand e ovulatia insa nu fac sex atunci cand cred ca nu exista ovulatie. E real ca nu ramai gravida daca nu exista ovulatie, insa femeile nu mereu ovuleaza doar cand cred sau cand le indica testele, mai exista si ovulatia spontana asa incat sexul regulat creste sansele de a ajunge la sarcina.

Afla mai multe despre sexul pentru a ramane gravida aici.

4. Fa sex inainte de ovulatie (nu dupa)

Uneori cuplurile sunt confuze cand e mai bine sa faca sex fata de momentul ovulatiei. Exista o mica fereastra in fiecare luna in care poti ramane gravida. Dupa ce femeia ovuleaza, oul traieste 24 de ore. Sperma insa traieste 3-5 zile. De aceea, a face sex in zilele de dinaintea ovulatiei este important, mentinand sperma in interiorul aparatului genital al femeii in asteptarea eliberarii oului.

5. Foloseste metode ca sa detectezi ovulatia

Daca ai cicluri regulate, metoda calendarului te ajuta mult in a-ti depista zilele fertile. Decat sa alegi date arbitrare sa faci sex atunci cand iti doresti copil, prin metoda aceasta cel putin ai o idee, daca nu doresti sa intri in stresul de a detecta ovulatia cu kituri de la farmacie. Daca ai ciclu regulat, ovulatia este cu 14 zile inainte de data urmatorului ciclu. Exista totusi si alte metode de a afla despre care poti afla de aici.

6. Vezi daca esti bine medical inainte sa incerci sa ramai gravida

Asigura-te ca te afli intr-o stare buna de sanatate si ca iti faci controlul complet la medicul de familie si ginecolog. Infectiile netratate, boli cu transmitere sexuala sau alte afectiuni de sanatate iti afecteaza sansele sa ramai gravida. Este bine sa vezi un medic si sa iei vitamine prenatale inainte de a trece la conceperea copilului.

Analize pe care orice femeie trebuie sa le faca ca sa ramana insarcinata, aici.

 

Citeste continuarea: 1 2 3

Data articol: 12/11/2021