Sarcină/Preconcepție

Vrei sa concepi un copil sanatos? Invata cum sa ai sperma sanatoasa

13 august 2013, , Vizualizări: ...

Pentru a concepe un copil sanatos, este nevoie de doi. Sanatatea ambilor parteneri este foarte importanta in etapa in care fertilitatea si preconceptia sunt prioritatea numarul 1 a familiei. In mod eronat, atunci cand femeia nu ramane gravida, se considera ca de cele mai multe ori problema este la ea. In realitate, sperma de calitate proasta a partenerului are deseori o pondere mare atat in conceperea sarcinii cat si in sanatatea ei.

Studii dupa studii au dovedit ca, atunci cand starea de sanatate a barbatului este deteriorata sau are obiceiuri daunatoare, sperma lui nu va fi sanatoasa si deci incapabila sa procreeze in cele mai bune conditii o noua viata.

 

Cum poate fi sperma mai sanatoasa?

Sperma are un rol vital in reproducerea speciei umane. Calatoria pe care spermatozoizii o fac ca sa ajunga sa fertilizeze un ovul a fost comparata cu un om care inoata mii de kilometri. Atunci cand ajunge la ovul, sperma trebuie sa fie deplin sanatoasa pentru ca rezultatul sa fie un copil sanatos.

Exista trei indicatori de baza pentru o sperma sanatoasa iar acestia sunt:

– Cantitatea: Intrucat marea batalie este sa supravietuiasca cei mai buni si in conditia cea mai buna, este nevoie sa fie milioane de spermatozoizi viabili care sa ajunga la ovul. Multi se vor pierde si vor pieri oricum pe lungul drum de parcurs.

 

– Calitatea: Numai 4% dintre ei vor avea o forma si structura normala  – anume, un cap oval si o coada lunga. Spermatozoizii care au capul mic sau prea mare sau cozile strambe, neregulate sau duble se vor lupta mult sa fertilizeze un ovul si de cele mai multe ori nu reusesc.

 

– Mobilitatea: Ca sa ajunga la un ovul, sperma trebuie sa avanseze pe cont propriu, inotand si dand din coada tot traseul cel lung. In conditiile prelevarii unei cantitati de sperma sanatoasa pe deplin, doar 40% din continutul ei se misca si avanseaza iar sansele de a ajunge la ovul se imputineaza pe traseu.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3

Cuvinte cheie: , , , ,

Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Comenteaza

Meniu