10 alimente care îmbunătățesc fertilitatea - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

10 alimente care îmbunătățesc fertilitatea

Sfatulparintilor » Sarcină » Preconcepție » 10 alimente care îmbunătățesc fertilitatea
Teste necesare pentru descoperirea infertilităţii

Genetica are rolul ei fundamental în conceperea unui copil, dar, potrivit specialiștilor, factori precum alimentația contează la rându-le, foarte mult. Numeroase studii efectuate în ultimii ani au evidențiat că există  alimente care îmbunătățesc fertilitatea, atât în rândul femeilor cât și al bărbaților. Iată lista celor 10 alimente care îmbunătățesc fertilitatea:

  1. Ardeiul gras – Menstruația „atacă” rezerva de fier din organism, reducând-o. pentru a reuși să rămână gravide, femeile trebuie să mențină nivelul de fier la cote optime. Ardeiul gras conine multă vitamina C care ajută la absorbirea fierului și fixarea lui la un nivel stabil.
  2. Broccoli– Deși nu e nici pe departe una dintre cele mai gustoase legume, broccoli e recomandat consumului de către femei ( tot datorită vitaminei C pe care o conține) dar mai ales bărbaților. Broccoliul protejează spermatozoizii de factorii de mediu oxidanți.
  3. Puiul- În afara fasptului că este o sursă optimă de proteine, puiul conține și un aminoacid special, precum L-carnitina, care e indispensabilă pentru buna funcționare a celulelor spermatice, Ajută la normalizarea motilității spermei, un aspect crucial în cea ce privește fertilitata masculină.

Citeste continuarea pe libertateapentrufemei.ro

Ghid cuvinte
Ghid digital. Descarci instant
100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun
47 lei
Cumpara Descarca demo
Data articol: 13/03/2019