Felicitari, peste cateva luni vei fi mamica! Visezi la zilele in care iti vei tine puiutul in brate si abia astepti sa-l aduci acasa, sa-l asezi in patutul din camera lui si sa il plimbi in carucior. Deja ai inceput sa iti faci tot felul de griji referitoare la puiul tau, dar ai grija cum trebuie de tine? Pentru ca urmatoarele luni de sarcina sa fie confortabile si pline de bucurie, trebuie sa iti protejezi organismul de raceli, sa faci miscare si sa fii atenta la alimentatie.
Iata cateva sfaturi de care ar trebui sa tii seama daca esti in asteptarea unui copil toamna:
Iesi la plimbare
Chiar daca vremea nu este prea imbietoare si daca lenevitul in pat pare o idee mai buna, tu ai nevoie de aer curat. In plus, culorile minunate ale toamnei te vor ajuta sa te simti mai bine si sa le relaxezi. Nu este nevoie sa mergi foarte mult pe jos, chiar si o plimbare pana la magazinul de langa casa este bine-venita.
Te mai poate interesa: 7 tipuri de gravide. Tu la ce categorie te-ai incadra?
Fa miscare si sport
Medicii sustin faptul ca viitoarele mamici ar trebui sa evite reducerea activitatii fizice deoarece aceasta este un mijloc profilactic impotriva edemelor, a stenozelor la nivelul bazinului si chiar a contractiilor usoare. Daca nu iti place sportul, asigura-te ca ai o viata activa. Mergi de fiecare data cand ai ocazia pe jos si efectueaza in fiecare zi, cam o jumatate de ora, exercitii fizice pentru gravide. Cere inainte de a face orice activitate fizica sfatul medicului care urmareste sarcina.
Nu te imbraca prea gros si fii atenta la incaltamintea pe care o porti
Trebuie sa te simti confortabil oriunde ai merge si, in general, viitoarelor mamici le este mai cald decat celorlalti. Imbracamintea si lenjeria trebuie sa fie din fibre naturale pentru a-i permite pielii sa respire. Renunta la incaltamintea greoaie de toamna si opteaza pentru pantofii fara toc. Este posibil sa fi nevoita sa-ti cumperi pantofi cu un numar mai mare decat purtai inainte deoarece corpul tau sufera multe modificari in timpul sarcinii
Tine langa tine ceaiurile de plante cu efect antiinflamator, mierea si lamaile
La primele simptome ale racelii, chiar daca acestea sunt slabe, pregateste-ti un ceai si fa gargara cu infuziile din plante (musetel, galbenele, coada-soricelului). De asemena este recomandat sa consumi in fiecare zi cate o cana de infuzie de macese (infuzie, NU sirop!) deoarece aceasta este un excelent intaritor al sistemului imunitar si un bun remediu al disfunctiilor vezicii biliare. Cere sfatul medicului pentru orice problema intampinata pe parcursul sarcinii.
Nu rata nici: 8 lucruri pe care toate gravidele ar trebui sa le stie despre nastere
Fii foarte atenta la alimentatia ta, care trebuie sa fie echilibrata
Fructele si legumele proaspete nu trebuie sa lipseasca din meniul tau zilnic. Analizeaza cu atentie recomandarile medicului si nu ezita sa cumperi fructe, sucuri proaspete, verdeturi, peste si alte produse ale marii pentru ca tu si bebelusul tau aveti nevoie de ele.
Aminteste-ti ca puiul tau are nevoie de o mamica sanatoasa pentru a putea creste si dezvolta armonios. Ai grija de tine si bucura-te de aceste luni de sarcina pentru ca sunt, si ele, minunate!
foto: Depositphotos.com
Activul Marte e în Leu din 4 noiembrie 2024. Mesaje speciale de la Univers pentru 4 zodii
Te-ai nascut cu noroc? Priveste-ti palma si afla raspunsul! Simbolurile norocoase sunt descrise aici