Sangerari in sarcina. 6 cauze ale sangerarilor in timpul sarcinii - Pagina 2 din 2 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Sangerari in sarcina. 6 cauze ale sangerarilor in timpul sarcinii

Sangerari in sarcina
Credit foto: Imagine de OsloMetX de la Pixabay

Sarcina ectopica (extrauterina)

Sarcina extrauterina se petrece atunci cand ovulul fecundat se implanteaza in afara uterului, de obicei in trompa uterina. Durerile sunt severe, in zona abdomenului inferior, starea generala este proasta, cu greturi si stari de lesin. In cazul in care sarcina rupe trompa uterina, situatia este foarte grava, intrucat are loc o hemoragie interna care iti pune in pericol atat intreg aparatul genital, cat si viata. In aceasta situatie trompa uterina va fi indepartata chirurgical, insa sansele de a mai concepe un copil raman, mai ales daca cealalta trompa uterina nu este afectata.

Sarcina extrauterină: Ce trebuie să știi despre sarcina ectopică

Sangerari ale placentei

Sangerarile vaginale care nu sunt insotite de dureri sau alte simptome pot aparea din cauza unor anomalii ale placentei. In cazul in care placenta este implantata foarte jos in peretele uterin, deasupra canalului cervical (placenta praevia), pot aparea aceste sangerari, in special dupa saptamana 20. Aceste complicatii au diferite grade de severitate, iar medicul va supraveghea indeaproape evolutia sarcinii. Se pot impune repaus total la pat, inducerea nasterii sau cezariana, pentru a nu pune bebelusul in pericol.

O alta problema este desprinderea placentei de peretele uterin. In aceasta situatie durerile sunt severe si sangerarile abundente. Cere de urgent sfatul medicului care, in functie de gravitatea situatiei, va hotari fie rapaos total la pat, fie inducerea nasterii, fie cezariana.

Sangerari in sarcina. Ce trebuie sa faci daca ai sangerari in timpul sarcinii

Daca ai sangerari dupa saptamana 20 de sarcina, cere de urgenta ajutor medical. Nu folosi tampoane interne, ci numai tampoane externe. Dupa ce ai consultat medicul ginecolog, daca ai avut sangerari usoare, poti cere sfatul unui specialist in acupunctura (fertilitate), care sa te ajute in stoparea sangerarilor.

Daca sangerarile sunt abundente, insotite de crampe, dureri de spate, mergi de urgenta la spital. Chiar daca este ceva dureros, ramai cat se poate de calma. Acela este sangele tau si nu al copilului, deci pot fi sanse ca bebelusul sa fie in regula.

Daca sangerarile au loc inainte de 12 saptamani, nu te mira daca vei primi sfatul sa stai linistita, sa astepti si sa urmaresti ce se va petrece in continuare.

Si daca pierd sarcina?

Avortul spontan nu poate fi prevenit. Desi este un eveniment trist, nu poti face nimic altceva decat sa ai grija de tine, din punct de vedere fizic, dar si emotional. Daca ai pierdut sarcina, te pot ajuta odihna, analgezicele pentru crampe, o perna calda pentru dureri si sprijinul partenerului.

Sursa: bellybelly.com

Imagine de OsloMetX de la Pixabay

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 01/12/2023