Nasterea cu anestezie epidurala – avantaje si dezavantaje
In ultima vreme, nasterea cu anestezie epidurala este din ce in ce mai solicitata de catre mamici. Anestezia epidurala reduce durerile facerii, insa permite femeii sa ramana perfect constienta pe timpul nasterii. Substantele se introduc printr-un cateter foarte subtire si flexibil, in spatiul epidural din exteriorul membranei care inconjoara maduva spinarii si lichidul spinal.
Iata, in continuare, care sunt avantajele si dezavantajele nasterii cu anestezie epidurala.
Ce presupune anestezia epidurala
Dupa introducerea cateterului se va administra o “doza test”, pentru a se vedea daca cateterul a fost instalat corespunzator, apoi va fi administrata intreaga doza. Inima bebelusului va fi monitorizata continuu, iar tensiunea arteriala a mamicii va fi urmarita din 5 in 5 minute, pentru ca personalul medical sa fie convins ca nu exista efecte adverse.
Substanta este o combinatie de anestezice si narcotice care blocheaza senzatia de durere. Dupa nastere, in cazul unei nasteri naturale, cateterul va fi inlaturat, iar in cazul unei cezariene va fi pastrat pentru o ulterioara administrare de medicamente analigezice.
Citeste si: Nastere naturala vs nastere indusa. 6 diferente majore de care sa tii cont
Cand este momentul pentru anestezia epidurala
In ultima vreme, medicul permite femeilor sa isi faca epidurala in orice moment doresc. Studiile au aratat ca o anestezie epidurala facuta in primele stadii ale travaliului (comparativ ultimele stadii ale travaliului), nu cresc riscurile unui travaliu prelungit care sa conduca la cezariana sau interventii precum scoaterea copilului cu forcepsul. Nu este niciodata prea tarziu pentru epidurala, exceptand momentul in care se vede deja capul bebelusului.
Avantajele nasterii cu anestezie epidurala
– reducerea durerilor nasterii
– antestezistul poate ajusta tipul, cantitatea si puterea medicamentelor, ceea ce este important deoarece pe masura ce copilul avanseaza spre iesire pot aparea dureri in alta parte a corpului
– femeia este constienta pe toata durata nasterii, este mai odihnita si poate avea mai multa forta sa impinga
– doar o cantitate mica din anestezic ajunge la bebelus
– odata asezat cateterul se poate pregati o alta anestezie daca va fi nevoie de cezariana sau femeia vrea sa i se lege trompele.
Te mai poate interesa si: 10 curiozitati despre nastere pe care nu ti le-a spus nimeni
Citeste continuarea: 1 2
Aceste DOUĂ ZODII respiră UȘURATE după ULTIMA SuperLună plină până în octombrie 2025
Lecția DIVINA pe care fiecare ZODIE trebuie să o ÎNVEȚE înainte de 2025