Shop
Ultimele 100 de articole

Fetele provoaca mamelor mai putina durere la nastere decat baietii

22 aprilie 2019, , Vizualizări:
durere la nastere

Oamenii de stiinta de la Universitatea din Granada au demonstrat pentru prima data in lume ca exista o asociere intre sexul nou-nascutului si capacitatea sa de a face fata stresului oxidativ si inflamatiilor la nastere.

Potrivit unui studiu publicat in prestigiosul jurnal Pediatric Research, de grupul Nature si condus de cercetatori de la UGR si Spitalul San Cecilio din Granada, fetele raspund mai bine la stresul de la nastere decat baietii.

 

Studiul a aratat stiintific ca fetele nou-nascute au o mai mare aparare antioxidanta si leziuni mai putin oxidante in membranele celulare decat baietii. Cu alte cuvinte: ele raspund mai bine la stres decat ei.

Pentru a efectua aceasta cercetare, oamenii de stiinta au lucrat cu un esantion de 56 de femei insarcinate, sanatoase. 27 dintre acestea au nascut baieti, iar 29 au adus pe lume fetite la Spitalul Clinic din Granada.

 

Nasterea fetitelor este mai putin dureroasa

 

Studiul a aratat un lucru curios. Mamele care nasc fete au o aparare antioxidanta mai mare a organismului si o mai mica deteriorare a principalelor biomolecule, in comparatie cu mamele care dau nastere baietilor.

Cu alte cuvinte: nasterea unei fete este mai putin agresiva pentru mama, decat cea a unui baiat.

Citeste continuarea pe COPILUL.RO

 

Cuvinte cheie:

seo
Gradinita
Blossom Salon
codul
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Meniu