Esti insarcinata? Ce trebuie sa stii despre loviturile bebelusului - Pagina 2 din 2 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Esti insarcinata? Ce trebuie sa stii despre loviturile bebelusului

despre loviturile bebelusului - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - pregnant-775036_1920
Credit foto: Imagine de Tawny Nina Botha de la Pixabay

Ar trebui sa numar miscarile in fiecare zi?

Este important sa urmaresti miscarile bebelusului, insa daca nu te afli intr-o situatie de risc, n-ar trebui sa faci din asta o obsesie. Sunt mame care din cauza activitatilor de la birou sau de acasa nici nu isi dau seama daca s-a miscat copilul sau nu. Daca medicul te sfatuieste sa urmaresti miscarile copilului, este indicat sa le monitorizezi in acelasi interval zi de zi, dupa ce ai mancat sau cand bebelusul este foarte activ de obicei.

Te mai poate interesa: Ghid complet pentru parinti in primul an de viata al bebelusului. Tot ce ai nevoie sa stii

Vor fi mai putine miscari dupa 36 de saptamani?

Dupa 36 de saptamani, bebelusii au mai putin spatiu de manevra, insa frecventa loviturilor n-ar trebui sa scada. Ei isi vor folosi manutele si piciorusele pentru a explora mediul inconjurator, propria fata, propriul corp, se vor juca cu cordonul ombilical, se vor intinde. Daca miscarile sunt ritmice, inseamna ca bebelusul sughite. Sunt bebelusi care sughit la aceeasi ora zi de zi.

Miscarile fetale prezic viitorul comportamental al bebelusului?

Se spune ca daca bebelusul este activ intrauterin, asa va fi si apoi. Daca a dormit ziua si a petrecut noaptea, asa va fi si dupa ce se va naste. Un sambure de adevar exista in aceste vorbe din batrani. Doar ca studiile recente au demonstrat ca desi exista o legatura intre cele doua componente, aceasta se mentine doar in primii ani de copilarie. Apoi intervin elemente precum educatia, rutina, impulsul, controlul si autocontrolul.

Sursa: bellybelly.com

Imagine de Tawny Nina Botha de la Pixabay

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 04/12/2023