De ce trebuie sa vorbeasca tatii despre pierderea sarcinii - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

De ce trebuie sa vorbeasca tatii despre pierderea sarcinii

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Pentru tati » De ce trebuie sa vorbeasca tatii despre pierderea sarcinii

Mark Zuckerberg tocmai a impartasit lumii intregi emotiile sale dupa multiplele pierderi de sarcina ale sotiei sale. Nimeni nu l-a obligat sa faca acest lucru. Pentru ca pierderea unei sarcini nu este deloc un subiect placut. In ciuda faptului ca aproape jumatate din sarcini se termina cu un avort spontan este, totusi, un subiect tabu si inconfortabil pentru multe persoane, el nefiind abordat cu inima deschisa. Mai ales in cazul femeilor. Insa nici barbatii nu il discuta cu inima usoara.

 

Ghid cuvinte
Ghid digital. Descarci instant
100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun
47 lei
Cumpara Descarca demo
Ghid cuvinte
eBook: Sute de idei pentru o viață armonioasă
Cum să fii cu ADEVĂRAT BINE cu TINE în pielea ta
47 lei
Cumpara Descarca demo

Zuckerberg, in schimb, a scris ca el si sotia sa, Cilla, au incercat de mai multe ori sa aiba copii si s-au confruntat cu trei pierderi de sarcina inainte de actuala sarcina. Apoi, in cuvinte simple, el a descris sentimentele care l-au incercat in acele timpuri grele. „Esti atat de plin de sperante cand afli ca vei fi tata. Incepi sa-ti imaginezi cine vor deveni si iti imaginezi cum va arata viitorul lor. Incepi sa-ti faci planuri si apoi totul se naruie. Este o experienta atat de trista. Multi oameni evita sa discute despre pierderile de sarcina de teama ca problemelor lor ii vor indeparta pe oameni. Asa ca suferi in tacere”, a scris Zuckerberg.

 

Un alt barbat, Aaron Gouveia, vorbeste despre experientele sale legate de pierderea sarcinii. „Sotia mea a fost insarcinata de opt ori in sapte ani, insa ne-am confruntat cu cinci pierderi in aceasta perioada – patru pierderi de sarcina si o interventie medicala necesara. Amandoi am fost zdrobiti, insa numai unul dintre noi se presupunea ca trebuie sa o arate. Am crezut ca este datoria mea sa raman puternic. Pana la urma, era vorba despre corpul ei si ea trebuia sa aiba de-a face cu repercusiuni din punct de vedere fizic. In plus, cum nimeni nu m-am intrebat si pe mine cum ma simt am ajuns sa cred ca pierderea de sarcina era problema sotiei mele iar eu ar fi trebuit sa o sustin .

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 11/10/2015