Shop
Ultimele 100 de articole

Cordon ombilical scurt. Care sunt riscurile in timpul sarcinii

21 noiembrie 2020, , Vizualizări:
Cordon ombilical scurt - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - embryo-159690_1280

La nastere, cordonul ombilical se taie si se leaga, moment dupa care fatul incepe sa respire. In timpul sarcinii, multe femei se tem de complicatii daca medicul ginecolog le spune ca au cordon ombilical scurt sau lung.

Cordonul ombilical este linia vietii dintre mama si copil in timpul sarcinii. Impreuna cu placenta, cordonul ombilical este calea prin care mama ii furnizeaza bebelusului oxigen si substante nutritive care sustin viata si faciliteaza cresterea fetala.

Citeste si despre: Cordon ombilical innodat. Cand apare si care sunt riscurile

Cat trebuie sa aiba un cordon ombilical

Normal, lungimea cordonului la termen este, in medie de aproximativ 55 cm, dar exista o mare varietate individuala. Medicii spun ca lungimea cordonului este influientata de calitatea de lichid amniotic si de mobilitatea fetala.

Lungimea cordonului ombilical nu variaza in functie de greutatea, lungimea si sexul bebelusului. La 20 de saptamani cordonul ombilical ar trebui sa aiba in jur de 32 cm lungime in medie. Din acel moment cordonul ombilical ar trebui sa creasca la o rata constanta si pana la saptamana 40 ar trebui sa fie de aproximativ doua ori mai lung (60 cm).

Te mai poate interesa si: Cordon ombilical gros. Vezi ce riscuri sunt in sarcina

Riscuri cordon ombilical scurt

Cordoanele ombilicale prea scurte au fost asociate cu diverse probleme, inclusiv lipsa de oxigen si substante nutritive si complicatii, cum ar fi abruptia placentara.

Cordoanele ombilicale scurte au fost, de asemenea, asociate cu scaderea miscarii fetale uterine, suferinta fetala, scorurile Apgar deprimate, greutatea redusa la nastere, anomalii ale cordonului ombilical, suferinta fetala si anomalii psihomotorii.

Studiu: Beneficiile intarzierii taierii cordonului ombilical

Un cordon ombilical scurt poate duce la prezentatii anormale, dezinsertia sau ruptura cordonului, cu hemoragie grava pentru fat, suferinta fetala intrapartum, decolare a placentei normal inserate, cu formare de hematoame, anomalii ale mecanismului de nastere sau inversiune uterina.

Medicii ne spun ca de multe ori un cordon scurt este doar o problema in timpul nasterii si nu neaparat singura cauza a complicatiilor sau chiar o cauza.

Ce inseamna daca copilul are cordonul ombilical in jurul gatului. Cand sa te ingrijorezi!

Imagine de OpenClipart-Vectors de la Pixabay

Cuvinte cheie:

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.