Shop
Ultimele 100 de articole

Care este data probabilă a nașterii copilului tău? Află acum!

29 iulie 2020, , Vizualizări:
nu iti spune despre nastere

Venirea pe lume a unui bebeluș este cel mai important eveniment în viața unei familii. Toată lumea așteaptă cu nerăbdare noul venit, dar cum știi exact când se va naște cel mic? Dacă vrei să afli data probabilă a nașterii copilului tău trebuie să cunoști data ultimei menstruații și durata ciclului tău menstrual. Îți prezentăm în acest articol cum să-ți calculezi singură data venirii pe lume a bebelușului tău mult iubit!

Vârsta exactă a sarcinii: cum se calculează?

Cel mai sigur mod de a determina vârsta gestațională este folosirea primei zile a ultimei menstruații a femeii însărcinate și confirmarea acestei date cu măsurătorile de la ecografie. 

Dacă viitoarea mămică are un ciclu menstrual regulat, atunci vârsta gestațională se poate afla luând în calcul data primei zile a ultimei menstruații. O sarcină obișnuită durează, în medie, 280 de zile sau 40 de săptămâni, începând cu prima zi a ultimei menstruații. Așadar, dacă vrei să calculezi data probabilă a nașterii bebelușului, adaugă aceste cifre (280 de zile sau 40 de săptămâni) la data primei zile a ultimei menstruații.

Citește continuarea pe Qbebe: https://bit.ly/3hKjpBm

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.