Shop
Ultimele 100 de articole

Bagaj pentru maternitate – lucruri necesare pentru mama si copil (P)

27 iulie 2018, , Vizualizări:
Bagaj pentru maternitate

Bagajul pentru maternitate devine grija principala a viitorilor parinti cu putin timp inainte de venirea pe lume a bebelusului. Inca din saptamana 30-32, mamicile incep sa gandeasca ce va contine bagajul pentru maternitate, lucruri care sa fie de folos atat pentru ele, cat si pentru pitic in primele zile de viata. Fiind vorba doar despre cateva zile, intre 3 si 5, depinde de evolutia celui mic, este necesar sa te gandesti cat mai eficient si sa iti faci un bagaj care sa va asigure confortul.

 

 

Ce trebuie sa contina bagajul pregatit pentru maternitate

Pe langa lucrurile tale si ale beblusului, in bagajul pentru maternitate nu trebuie sa uiti sa pui urmatoarele acte:

 

Dupa ce ti-ai pregatit documentatia necesara, este timpul sa te gandesti care sunt lucrurile care iti vor fi de folos in primele zile, atat tie, cat si piticului nou nascut.

 

Pentru viitoarea mamica:

In primul rand obiecte de igiena intima, care sa iti asigure confortul de care ai nevoie in aceste zile. Periuta si pasta de dinti, deodorant, iar cel recomandat este roll on sau stick si nu spray, balsam pentru buze, crema de fata si crema de corp, perie de par si accesorii pentru prins parul.

 

Dupa ce le-ai stabilit pe acestea ai nevoie si de urmatoarele:

 

Bagajul de maternitate pentru pitic

Fiind foarte mic, trebuie sa te asiguri ca il protejezi si ii pui la dispozitie orice. Piticul tau va trebui sa aiba pregatit in bagajul pentru maternitate urmatoarele:

 

Dupa nastere, ambii parinti au la dispozitie 3 zile pentru declararea si inregistrarea nasterii in maternitate. Si pentru declararea piticului nou nascut ai nevoie de urmatoarele documente:

 

Se procedeaza diferit in momentul in care cei doi parinti nu sunt casatoriti sau tatal nu isi doreste sa recunoasca copilul.

De asemenea, cand parintii nu au acelasi nume de familie, se poate face o declaratie scrisa in care ambii parinti semneaza pentru numele de familie pe care il va avea copilul.

Cuvinte cheie:

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.