4 alimente care dau arsuri in timpul sarcinii - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

4 alimente care dau arsuri in timpul sarcinii

Sfatulparintilor » Sarcină » În timpul sarcinii » 4 alimente care dau arsuri in timpul sarcinii

Arsurile in timpul sarcinii sunt unul dintre simptomele neplacute ale “calatoriei” de aproximativ 40 de saptamani.

Pe masura ce uterul se dilata, in special dupa saptamana 20, el impinge stomacul spre diafragma, tot continutul stomacului fiind impins spre esofag. Acest lucru duce la refluxul gastric. De aceea este recomandat sa elimini alimentele care favorizeaza arsurile.

Iata 4 alimente care dau arsuri in timpul sarcinii.

Citricele

Alimente precum portocalele, grapefruit sau rosii pot genera senzatii de arsuri.

Pont: Pune rosia intr-un sandvis si nu intr-o salata. Mananca portocala dupa o masa cu cereale.

Alimente grase

Alimentele grase si prajite se digera mai greu si favorizeaza astfel aparitia arsurilor.

Pont: Alege carnea slaba, produsele lactate degresate si evita sa prajesti alimentele. Prepara-le, in schimb, la cuptor.

Te mai poate interesa si: Ai arsuri gastrice? Iata 9 afectiuni grave ce pot avea aceleasi simptome

Ciocolata

Ciocolata poate contribui si ea aparitia arsurilor.

Pont: Limiteaza consumul de sosuri si creme de ciocolata. Poti manca maximum doua tablete de ciocolata, insa niciodata pe stomacul gol.

Sucuri, cafea si alcool

Bauturile cofeinizate si sucurile pot genera arsuri gastrice.

Pont: Nu bea niciodata cafea sau sucuri pe stomacul gol. Cat despre alcool, mai bine nu-l consuma deloc.

Nu rata nici: Arsuri la stomac: 5 mituri daramate despre arsurile gastrice

Sursa: parents.com

foto: pixabay.com

Data articol: 29/10/2021