Alimentele interzise cand esti insarcinata - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Alimentele interzise cand esti insarcinata

Sfatulparintilor » Sarcină » Alimentația gravidei » Alimentele interzise cand esti insarcinata
cum sa ramai gravida. - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - pregnant-woman-1910302_1920
Odata ce ne pregatim sa devenim mame, trebuie sa fim mai atente ca oricand la ceea ce mancam. Astfel, asa cum ne avertizeaza si experții, exista numeroase alimente pe care nu ar trebui sa le mai consumam deloc in intervalul in care suntem insarcinate. Sa vedem care sunt acestea, precum si ce ar trebui sa facem pentru a le evita.
Ce fel de peste nu este indicat pentru a fi consumat in timpul sarcinii
Pesti ce pot conține cantitați mari de mercur 
De exemplu, pesti precum pestele-sabie, macroul, rechinul etc. pot avea conținut periculos de mercur si trebuie evitați. Motivul este urmatorul: odata ajuns in corp, mercurul se va converti intr-o neurotoxina periculoasa, care poate afecta creierul bebelusului si poate provoca intarzieri in dezvoltarea cognitiva.
Specialistii recomanda, pentru perioada in care suntem insarcinate, sa alegem pesti bogați in Omega 3, cu conținut ridicat de proteine, dar cu puține grasimi saturate. Procedand asa, vom avea parte de nutrienții esențiali pentru dezvoltarea creierului si sanatatea inimii bebelusului. 
Printre cei mai recomandați pesti se afla somonul, codul, dar si tonul de la conserva. In plus, pestii autohtoni, de apa dulce, despre care stim sigur ca nu provin din ape poluate, pot fi o opțiune potrivita in sarcina.
Cu toate acestea, nu este indicat sa ne apucam sa consumam un anumit tip de peste pana cand medicul nu ne va da acordul.
Pestele crud
Nu este deloc sigur sa fie consumat in timp ce esti insarcinata, intrucat poate conține tot felul de bacterii, virusi sau toxine ce te pot imbolnavi pe tine si pe bebelus.
 
Citeste mai multe pe Qbebe.ro.

Data articol: 24/06/2018