5 moduri utile să reduci arsurile la stomac în timpul sarcinii - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

5 moduri utile să reduci arsurile la stomac în timpul sarcinii

Sfatulparintilor » Sarcină » Alimentația gravidei » 5 moduri utile să reduci arsurile la stomac în timpul sarcinii
Vrei să rămâi însărcinată - sfatulparintilor.ro - pixabay_com = a-happy-marriage-news-2686697_1920

Arsurile la stomac în timpul sarcinii sunt o afecțiune des întâlnită la viitoarele mame. Iată ce poți face pentru a reduce arsurile la stomac în timpul sarcinii.

Durerea constanta și dureroasă a arsurilor la stomac îți pot da de furcă până la mijlocul trimestrului al treilea.

Această senzație de foc, cunoscută sub numele de arsuri la stomac, se întâmplă atunci când sfincterul inferior esofagian începe să se relaxeze.

Acest lucru permite ca acizii stomacului să urce în sus spre esofag.

Femeile gravide sunt candidate primare din două motive

– în primul rând, hormonul relaxin încetinește digestia, ceea ce înseamnă că alimentele stau mai mult în stomac și declanșează o producție mai mare de acid.

– în al doilea rând, bebelușul tău în creștere exercită presiune asupra stomacului și a sfincterul inferior esofagian, crescând șansa ca acizii să fie împinși în esofag.

Deci, ce trebuie să facă o mamă? Urmați aceste cinci sfaturi pentru a ușura durerea.

5 moduri utile să reduci arsurile la stomac în timpul sarcinii

1. Mâncați mai puțin și mai des

Supraalimentarea dă arsuri la stomac, spun specialiștii.

Când sunteți însărcinată, există mai puțin spațiu pentru ca stomacul să se extindă.

Menținerea unei diete sensibile nu numai că va stopa arsurile pe termen scurt, ci și pe tot parcursul sarcinii.

Câștigând mai mult decât greutatea recomandată, pune mai multă presiune asupra abdomenului, ceea ce poate declanșa această afecțiune.

În loc de trei mese pe zi, consumați șase mini-mese de nu mai mult de 1 ½ cești din fiecare aliment.

Mâncărurile mai ușoare sunt recomandate pentru stomac, mai ales în această perioadă.

 

2. Eliminați alimentele declanșatoare

Identificați alimentele care vă intensifică arsurile și eliminați-le din dietă.

Deși nu există alimente „interzise” universal, declanșatoarele frecvente de arsuri la stomac includ alimente acide, cum ar fi

– fructele citrice

– roșiile

– alimentele grase

– alimentele prăjite

– alimentele condimentate

– ciocolata

– cafeaua

– băuturile carbogazoase

– alcoolul (care, după cum bine știți, se elimină oricum din dietă).

 

Citeste continuarea pe libertateapentrufemei.ro

Cuvinte cheie:
Data articol: 04/05/2018