Shop
Ultimele 100 de articole

Studiu de amploare: Care este legatura dintre telefonul mobil si cancerul la creier

18 ianuarie 2015, , Vizualizări:
telefon mobil copii cancer -sfatulparintilor.ro - foter_com

Mii de tineri au participat la cel mai mare studiu din lume sustinut de Uniunea Europeana pentru a se descoperi legatura dintre folosirea telefonului mobil si cancerul la creier la copii.

Cancerul la creier este cea mai intalnita forma de cancer la copii dupa leucemie. Doar in Marea Britanie peste 450 de copii sub 18 ani sunt diagnosticati anual cu tumori pe creier.

Multi oameni sunt tentati ca, in aceasta situatie, sa dea vina pe radiatiile mobilelor. Un studiu realizat la inceputul acestui deceniu de catre Directoratul General pentru Sanatate si Consumatori al Uniunii Europene a scos la iveala ca mai mult de doua treimi dintre cetatenii europeni cred ca sanatatea lor este afectata de utilizarea telefonului mobil sau a castilor acestuia.

Insa studiile din trecut nu au descoperit nicio legatura directa intre folosirea mobilului si cancer. Totusi, potrivit profesorului Elisabeth Cardis de la Centrul de Cercetari al Mediului Epidemiologic din Barcelona, Spania, aceasta ar putea exista intrucat cancerul la creier este rar iar utilizarea mare a telefonului mobil este un fenomen relativ recent. „Faptul ca nu vedem inca un trend nu inseamna ca nu exista niciun risc. Inseamna ca daca nu este niciun risc poate ca nu avem suficiente date statistice pentru a-l putea observa”, sustine omul de stiinta.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3

Cuvinte cheie: , , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.