Shop
Ultimele 100 de articole

Semne ca ai un copil cu scolioza si cum o tratezi eficient

19 septembrie 2018, , Vizualizări:
ghiozdan - sfatulparintilor.ro - pixabay-com - backpack-1149462_1920
Scolioza poate fi definita drept o curbare pronunțata a coloanei vertebrale si este de obicei o afecțiune prezenta in randul copiilor. Semnele prin care se diferențiaza sunt destul de dificil de observat, motiv pentru care ți le prezentam aici in detaliu. In ceea ce priveste tratamentul, kinetoterapia este varianta optima prin care te poți asigura ca postura copilului tau va reveni la normal.

Ce este scolioza

Scolioza este o afecțiune localizata la nivelul coloanei vertebrale; este incadrata drept diformitate si nu trebuie confundata cu postura precara. Coloana este compusa din mai multe oase mici denumite vertebre, conectate de un tip de țesut elastic denumit cartilaj. Aceasta caracteristica aparte ii confera flexibilitate pentru a se putea indoi, a se intinde, a menține corpul in echilibru si chiar pentru a merge. Scolioza apare atunci cand vertebrele formeaza o line curba in loc sa ramana dreapta, iar uneori este posibil sa se roteasca.
Aspectul pe care il are scolioza evidențiaza o curbare laterala (in stanga, in dreapta sau in ambele direcții) sau o coloana vertebrala in forma de S sau C, precum si o rotație a vertebrelor, avand aspectul ca persoana se inclina intr-o parte. Atat zona mediana, cat si cea inferioara a coloanei pot fi afectate de scolioza. Specialistii definesc aceasta problema de sanatate drept o curbare a coloanei care masoara cel puțin 10 grade.
Scolioza este la fel ca orice alta boala: cu cat este identificata mai rapid, cu atat sunt sanse mai mari de a o trata eficace. Din punct de vedere statistic, este observata la copii incepand de la varsta de 8-10 ani. Cu cat creste varsta, cu atat se rigidizeaza coloana vertebrala, iar masurile de tratament vor fi mult mai agresive.
 
Citeste mai multe pe Qbebe.ro.

Cuvinte cheie:

seo
Gradinita
codul
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu