Shop
Ultimele 100 de articole

Mihai Craiu, despre sistemul imunitar al copiilor. „Fiti mai relaxati cu atingerile unui catel”

09 iulie 2019, , Vizualizări:
Bebelusul si catelul - sfatulparintilor.ro - foter_com

Medicul pediatru Mihai Craiu le atrage atentia parintilor care sunt prea protectivi cu copiii, atunci cand vine vorba de igiena, mai ales cand micutii ies afara la joaca.

Intr-o postare pe pagina de Facebook Spitalul Virtual pentru Copii, acesta spune ca „murdaria este chiar buna in prima parte a vietii.”

„Nu voi obosi in a spune ca, IN DOZA CORECTA, murdaria este buna in prima parte a vietii. Excesul de curatenie, in momentul in care sistemul nostru imun invata regulile elementare ale jocului, este rau. Ca si in viata, la sistemul imun, este important startul. Ne nastem cu un sistem imun innascut, pe care il mostenim de la parinti. Acesta nu este mai bun sau mai prost decat la alti copii, la momentul nasterii, ci este atat de performant cat sunt genele pe care le avem de la familie. Ulterior, pe aceasta zestre genetica, putem cladi bine, sustenabil sau prost, complet artificial.

Ce vreau sa spun? Doar interactiunea cu microorganisme DIVERSE ne face abili in a identifica si a manageria diversele conflicte imune ulterioare. Organisme prezente in mediu sau aduse din exterior de catre medic, dupa atenuare sau omorare completa, in vaccinuri. Ca la scoala…. Daca interactionam cu multi profesori, cu orientari diverse, intr-o scoala multiculturala, intr-o societate complexa, e mult mai probabil sa performam in viata decat daca mergem la scoala de corectie, intr-o dictatura…

Citeste continuarea pe COPILUL.RO

Cuvinte cheie:

seo
Gradinita
Blossom Salon
codul
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Meniu