Inhalatii pentru tuse la copii - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Inhalatii pentru tuse la copii

Sfatulparintilor » Preșcolari » Sănătate prescolari » Inhalatii pentru tuse la copii
Inhalatii pentru tuse la copii - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - inhalation-1944929_1920

Parintii se pot speria rapid si isi fac cele mai negre ganduri cand observa ca al lor copil tuseste. Tusea poate disparea repede sau poate reprezenta un semnal de alarma in unele cazuri. De un mare ajutor sunt inhalatii pentru tuse la copii.

Se poate apela la ele si atunci cand copilul are probleme grave de sanatate, dar si atunci cand sufera de o raceala usoara si il supara tusea.

Este posibil sa trebuiasca sa cumparati un nebulizator pentru copil daca acesta are o tulburare respiratorie, cum ar fi astmul bronsic sau sufera de gripa, bronșita cronica, o infectie a tractului respirator superior, BPOC sau alergii.

Discutati cu un medic despre inhalatii pentru tuse la copii si dispozitive de nebulizare daca cel mic are o tuse suieratoare, respiratie scurta, rapida, dureri in piept sau deficultati in a respira.

Citeste si: Calmare tuse copii noaptea

Ce sunt nebulizatorii si cum faci inhalatii pentru tuse la copii

Aparatele de nebulizat sau aparatele de aerosoli functioneaza prin administrarea de medicamente in plamâni pe calea aburului. Nebulizatorii atomizeaza medicamentul lichid intr-o forma de gaz inhalabil, care poate fi ușor inhalata de sugari, copii mici și copii mari.

Pe lânga faptul ca sunt mai ușor de inhalat, nebulizatoarele pentru copii fac ca medicamentele sa se disipeze mai rapid in plamâni, sa intre mai repede in fluxul sanguin și sa-si faca efectul mai repede.

Retine ca inhalatii pentru tuse la copii se fac fie cu medicamente atunci cand folositi nebulizator, fie doar cu aer cald cand nu este nimic grav.

Te mai poate interesa si: Comprese pentru tuse la copii

Inhalatii cu abur cald, remediu casnic pentru tusea copiilor

Inhalarea cu abur este unul dintre cele mai utilizate remedii casnice pentru a calma și deschide pasajele nazale și pentru a obtine ameliorarea simptomelor unei infectii cu raceala sau sinusuri.

Numita și terapia cu aburi, implica inhalarea vaporilor de apa.

Nu rata nici: Tusea convulsiva la bebelusi: ce este si cum se trateaza

Imagine de Myriams-Fotos de la Pixabay

Data articol: 02/03/2021