Shop
Ultimele 100 de articole

De ce cere copilul apa cand se culca?

03 aprilie 2019, , Vizualizări:
recipient apa - sfatulparintilor.ro - pixabay-com - model-2339813_1920

Ti s-a intamplat vreodata ca atunci cand micutul tau era gata sa adoarma sa-si aminteasca sa ceara unul din „favorurile lui imperioase”? Una dintre cele mai frecvente situatii in acest sens apare atunci cand copilul cere apa cand se culca.

Multi parinti sfarsesc prin a-si pierde rabdarea imediat ce apare aceasta circumstanta. Altii, nu reusesc sa descopere misterul care sta in spatele acestei situatii enervante.

 

Cand copiii cer apa inainte de dormit

De fiecare data cand copilul cere apa inainte de a dormi, crezi ca a uitat sa bea in timpul zilei. Apoi, dintr-o data, observi ca micutul bea doar o gura.Atunci, parintii ingrijorati sau furiosi incep sa caute posibile explicatii la acest fenomen curios. Este o manipulare? Vrei sa-mi arati puterea ta? Voi fi marioneta ta?
Realitatea este ca micutii nu sunt capabili sa efectueze acte de aceasta amploare. Adica, sa actioneze intentionat. Asa ca, renunta la aceste alternative gresite care iti trec prin minte.

Multi parinti vor asocia aceasta cerere cu dorinta micutului de a se bucura de putin timp in compania ta. Dar, daca iei in considerare timpul necesar pentru a bea acea cantitate mica de apa, aceasta teorie nu este valabila.

Deci, de ce copiii cer apa in pat?

Copilul cere apa doar atunci cand este gata sa doarma si doar cand vrei sa te relaxezi dupa o zi lunga si grea. Nu fii coplesit si nu-ti pierde calmul. Motivul real al acestei situatii tipice de noapte este mai complex decat iti imaginezi.De fapt, cu acea solicitare simpla, dar poate oarecum inoportuna, el te intreaba altceva. Practic, el trebuie sa stie ca se bazeaza pe tine, neconditionat. Are nevoie de tine, te masoara. Vrea sa simta ca nu sunt singuri daca au nevoie de tine noaptea. Stie ca daca il va chema pe tata sau pe mama, va fi protejat. Copiii mai mici depind foarte mult de parintii lor si chiar mai mult in intunericul noptii, care ii inspaimanta atat de mult.

 

Citeste continuarea pe COPILUL.RO.

Cuvinte cheie:

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
minimax