Ce trebuie sa faci cand copilul nu e "in grafic". 5 lectii importante pentru parinti - Pagina 2 din 2 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Ce trebuie sa faci cand copilul nu e „in grafic”. 5 lectii importante pentru parinti

copilul nu e in grafic

4. Sa forteze nota este o practica spirituala, iar copiii sunt profesorii nostri spirituali

Copilul iti urmareste fiecare pas, iti studiaza inconsecventa si incearca sa-si faca o idee despre cum arata lumea adultilor in care va intra la un moment dat. Atunci cand copilul forteaza limitele, adu-ti aminte ca le forteaza pe ale tale, nu pe ale lui. Fii atent la ce incearca cel mic sa te invete. Unul din secretele meseriei de parinte este disponibilitatea noastra, ca adulti, de a ne transforma din dragoste pentru copilul nostru. Atunci cand esti deschis sa-ti descoperi limitele, vei descoperi o noua modalitate prin care te vei transforma atat pe tine, cat si pe copilul tau.

Te mai poate interesa si: Tabel diversificare. Alimentatia copiilor, de la nastere pana la un an, pas cu pas

5. Un simptom este modalitatea organismului prin care iti transmite ca ceva se modifica

Corpul uman are propria inteligenta si nu este deloc ceva rau ca simti anumite simptome. Atunci cand urmezi un tratament pentru a reduce acel simptom, de fapt ii spui corpului sa taca, fara sa fii atent la ce are de transmis.

Febra nu este ceva rau. Ceea ce cauzeaza febra este ceva rau, iar cresterea temperaturii corpului nu este decat raspunsul organismului la acel factor. Daca atunci cand are febra, copilul este voios si se joaca, nu e nevoie sa-i dai antitermice. In acest caz febra este un raspuns metabolic care mobilizeaza sistemul imunitar. Pentru a-ti ajuta copilul, trebuie sa-i dai lichide caldute (nu reci), care sa preintampine deshidratarea si care sa lupte impotriva cauzei care a declansat febra.

Dr. Stephen Cowan este medic pediatru cu o experienta de peste 25 de ani. El este fondatorul The Westchester Center for Holistic Families, centru care ofera evaluare si tratament holistic pentru copii. Stephen Cowan este autorul mai multor carti care abordeaza bolile copiilor din perspectiva holistica.

foto: Depositphotos.com

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 06/01/2022