#4: Masurarea gresita
Potrivit unor studii realizate in Statele Unite, in lingurile obisnuite de bucatarie poate incapea de doua si chiar de trei ori mai mult sirop decat in masuratorile de dozaj din cutiile de medicamente. De asemenea, un studiu realizat la Facultatea de Medicina din cadrul Universitatii din New York, releva faptul ca 70% dintre parinti toarna mai mult lichid decat este recomandat in masuratori.
Sfat pentru parinti: Folositi o pipeta, o seringa sau o lingurita pentru administrarea medicamentelor. Cititi cu atentie prospectul. Desi poate parea ca o lingura sau o lingurita e tot aia, copilul poate primi o cantitate de trei ori mai mare decat cea recomandata.
Nu rata nici: Nu da copiilor medicamente dupa capul tau! Poate fi periculos! Afla ce poti da si cand
#5: Joaca de-a doctorul
Sa zicem ca aveti un copil cu rosu in gat, pentru care medicul v-a recomandat un tratament. Apoi, cel de-al doilea copil se plange de acelasi simptome. Ar fi bine sa nu va inscrieti in randul parintilor care incep sa-i administreze si celui de-al doilea copil tratamentul pentru primul, fara sa mai ceara sfatul medicului. Aceasta joaca de-a doctorul nu face deloc bine copilului, ba chiar l-ar putea imbolnavi mai rau.
Sfat pentru parinti: Lasati diagnosticare si stabilirea tratamentului pe seama doctorilor. Copiii sunt diferiti si reactioneaza diferit la medicamente, chiar daca au aceeasi boala. In plus, in prescrierea medicamentelor sunt foarte importante aspecte precum istoricul copilului, greutatea, inaltimea, si mai putin varsta. Si asta pentru ca metabolizarea medicamentelor depinde de raportul greutate/inaltime. Sunt copii care sunt mai mici sau mai mari sau cantaresc mai mult sau mai putin decat un alt copil de aceeasi varsta. Asta inseamna ca au nevoie de o alta dozare de tratament.
Citeste continuarea: 1 2
Horoscop sezonul Săgetător noiembrie-decembrie 2024. Ce caută sufletul nostru?
3 ZODII CHINEZEȘTI care atrag SUCCESUL financiar în săptămâna 18-24 noiembrie