5 greseli ale parintilor care dau medicamente copiilor. Afla cum ii poti pune viata in pericol - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

5 greseli ale parintilor care dau medicamente copiilor. Afla cum ii poti pune viata in pericol

Sfatulparintilor » Preșcolari » Sănătate prescolari » 5 greseli ale parintilor care dau medicamente copiilor. Afla cum ii poti pune viata in pericol
greseli ale parintilor care dau medicamente copiilor - sfatulparintilor.ro - Depositphotos_215153030_L

Educatia pentru sanatate este un capitol important de care orice parinte trebuie sa tina seama. Fara o educatie pentru sanatate se poate ajunge la situatii grave care sa puna in pericol viata copiilor. Foarte multi parinti, la primul semn de boala al copilului, apeleaza imediat la medicamente si, mai grav, fara a mai cere sfaturile medicului de familie sau al pediatrului.

Iata 5 greseli grave pe care parintii le comit cu medicamentia copiilor si care le poate afecta sanatatea.

#1: Supradozarea

Este foarte important sa cititi pe eticheta produselor medicamentoase ce substante active contin. De exemplu, in cazul medicamentelor pentru raceala, sunt produse care trateaza durerea, altele care scad febra sau unele care decongestioneaza nasul. Principala substanta activa a acestora este acetaminofenul. Daca ii dati copilului cate o lingurita din fiecare, aveti deja un supradojaz al substantei active.

Ghid cuvinte
Ghid digital. Descarci instant
100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun
47 lei
Cumpara Descarca demo

Sfat pentru parinti: Nu dati niciodata copilului simultan doua medicamente, mai ales daca nu sunt prescrise de medic. Tratati numai simptomul major al bolii, si incercati alternative cat mai naturale pentru simptomele mai mici.

#2: Suplimentele de vitamine

Foarte multi parinti le dau copiilor lor “dupa ureche” suplimente de vitamine. Mai mult decat atat, nici nu-i spun pediatrului despre ele, iar medicul, in necunostinta de cauza, ii poate prescrie copilului meciamente care sa interfereze cu suplimentele de vitamine, iar acest lucru sa nu fie deloc in avantajului copilului.

Sfat pentru parinti: Indiferent daca mergeti la medicul de familie sau la un medic de urgenta (care nu va cunoaste istoricul), spuneti ce medicamente sau suplimente vitaminice ia copilul.

Citeste si: Cum tratam raceala la copii, fara medicamente

#3: Ignorarea sfatului medicilor

Este impamantenita ideea de a stopa administrarea antibioticelor imediat ce au disparut semnele de boala, chiar daca medicul a prescris mai multe zile de tratament. Nu este deloc sanatoasa aceasta practica. Pe langa faptul ca exista pericolul unei recidive a bolii, stoparea inainte de vreme a antibioticului poate determina o rezistenta la bacteriilor la respectivul antibiotic.

Sfat pentru parinti: Chiar daca celui mic nu-i place gustul antibioticului, nu intrerupeti administrarea daca medicul n-a recomandat acest lucru. Puteti sa-i cereti sfatul cu privire la combinarea cu un suc bun la gust sau cu alimente care-i plac copilului, astfel incat sa faceti mai usoara administarea tratamentului.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 08/06/2022