Cele mai puternice rugaciuni pentru reusita la examene. Pot fi rostite si de catre copii, si de catre parinti - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Cele mai puternice rugaciuni pentru reusita la examene. Pot fi rostite si de catre copii, si de catre parinti

Sfatulparintilor » Preșcolari » Rugaciuni pentru copii » Cele mai puternice rugaciuni pentru reusita la examene. Pot fi rostite si de catre copii, si de catre parinti
Cele mai puternice rugaciuni pentru reusita la examene

Indiferent cat de bine invata copiii, tot timpul in preajma examenelor gandul se indreapta catre Divinitate. Va prezentam cele mai puternice rugaciuni pentru reusita la examene.

Cele mai puternice rugaciuni pentru reusita la examene

„Ne rugam Tie, mult milostive si indurate Doamne, trimite asupra robilor tai care sunt in examene, duhul intelepciunii, al intelegerii si al bunei stiinte.
Deschide-le, Doamne, mintea si cugetul spre reusita si spor in toate. Indeparteaza de la ei toata necunostinta si le daruieste liniste si stapanire de sine, putere si ajutor mintii. Intareste-i Doamne cu minte treaza si luminata, asa cum i-ai intarit pe Sfintii Tai Ucenici si Apostoli in ziua Rusaliilor.
Asa, Doamne, ne rugam Tie cu umilinta si, precum odinioara ai venit in mijlocul ucenicilor Tai, pace si lumina daruindu-le lor, asa si acum, vino si la robii Tai care sunt in examene si intareste-i cu lumina cunostintei spre reusita in viata si spre mangaierea parintilor lor care acum se roaga impreuna cu noi pentru reusita lor.

Pentru rugaciunile Preacuratei Maicii Tale, cu puterea cinstitei si de viata facatoarei Cruci, cu rugaciunile sfintilor mari dascali si ierarhi, Vasile cel Mare, Grigore de Dumnezeu cuvantatorul si Ioan Gura de Aur, a sfintilor Ierarhi Nicolae, Spiridon, facatorii de minuni si Atanasie cel Mare, aparatorii dreptei credinte si cu ale tuturor sfintilor Tai, miluieste-ne si ne mantuieste.

Amin!

Citeste si: Cea mai puternica rugaciune pentru implinirea unei dorinte. Rosteste-o in fiecare marti!

Cea mai puternica rugaciune pentru reusita la examene catre Maica Domnului

Preasfanta Stapana Nascatoare de Dumnezeu, Casa pe care Intelepciunea lui Dumnezeu Siesi Si-a zidit-o, Datatoarea darurilor duhovnicesti, ceea ce de la cele lumesti la cele mai presus de lume mintea noastra o inalti si pe toti la cunostinta Adevarului ii ridici, primeste putina rugaciune a nevrednicului/nevrednicei robului/roabei tau/tale, care cu credinta si smerenie ma inchin in fata Preacinstitei Tale icoane si cu umilinta te rog:

Daruieste buna sporire mintii mele, lumineaza-ma cu lumina cunostintelor, intareste-mi memoria. Da-mi priceperea cuvenita si pune in gura mea cuvant spre raspuns bun, ca instrainat fiind de desertaciunea pamanteasca si slava desarta sa ma inalt cu mintea si cu inima spre cele nepieritoare si vesnice.

Amin!

Cea mai puternica rugaciune pentru reusita la examene catre Sfantul Anton

Prea sfinte Anton, tu ai cautat cu mare sarguinta adevarul si ai stiut sa unesti credinta cu stiinta dobandind intelepciunea prin munca si rugaciune. Indemnat de exemplul tau, vreau si eu sa progresez in viata crestina si in stiinta. Ma adresez tie mai ales cu ocazia examenului pe care trebuie sa-l dau. M-am pregatit constiincios, nu lasa ca nestiinta sa lipseasca munca mea de roadele cuvinte, lumineaza-mi mintea, intareste-mi memoria si da-mi priceperea necesara sa raspund corect si cuviincios spre edificarea examenelor mele. Acesta va fi un pas inainte pe drumul vietii mele si o rasplata binemeritata pentru truda si grija parintilor mei.

Prea sfinte Anton, ajuta-ma ca sa adancesc cunostintele mele, ca ele sa nu se opreasca la suprafata. Ci sa ajunga la izvorul intelepciunii si al stiintei care este Dumnezeu. Asa doamne asculta rugaciunea noastra ce o adresam tie si miluieste-ne pe noi pacatosii robii tai si indruma-ne spre bine. Fii binecuvantat in vecii vecilor.

Amin!

Citeste si: Rugaciuni pentru copii si familie, folositoare sufletului

Cea mai puternica rugaciune pentru reusita la examene pe care o pot rosti parintii

Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu cel viu, ajuta-ma pe mine, robul tau (se spune numele) sa trec cu bine aceasta incercare ce imi sta inainte. Cel ce ne-ai cerut sa fim intelepti ca serpii si blanzi ca porumbeii, lumineaza-l pe robul tau (se spune numele) sa invete ceea ce trebuie ca sa fie bine pregatit la examenul care il asteapta.

Tu stii ce e bine si ce e rau. In mainile Tale sunt vietile noastre. Noi, crezand ca este de folos acestui copil sa iasa incununat din aceasta incercare, Te rugam sa arati si de aceasta data puterea ajutorului Tau. Dar sa nu fie dupa voia noastra, Doamne, ci dupa voia Ta cea sfanta. Ca Tu il iubesti mai mult decat noi si stii ce-i este cu adevarat de folos.

Doamne, ajuta-l pe robul Tau (se spune numele) sa nu caute gloria lumeasca, ce este degrab trecatoare. Ci sa caute vietuirea curata si sfanta, ca sa dobandeasca Imparatia cerurilor.

Vietile oamenilor sunt pline de incercari. Ce folos vom avea daca vom castiga bunatatile vremelnice, de nu le vom dobandi si pe cele vesnice? Ce folos vom avea de ne va lauda lumea aceasta, daca faptele noastre nu sunt bineplacute Tie?

Ajuta-ne, Dumnezeule, ca numai la Tine sa cautam implinirea noastra si sa preaslavim in vecii vecilor Numele Tau cel Sfant.

Amin!

Poti urmari si Acatistul Sporirea Mintii in materialul video de aici

Imagine de reenablack de la Pixabay

Data articol: 23/01/2022