Regândim Sărbătorile sau cumpărăm jucării încă de pe acum - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Regândim Sărbătorile sau cumpărăm jucării încă de pe acum

Sfatulparintilor » Preșcolari » Jucarii pentru copii » Regândim Sărbătorile sau cumpărăm jucării încă de pe acum
cumpărăm jucării

În acest an, din cauza crizei lanțurilor de aprovizionare, multe cadouri de Sărbători vor fi cumpărate din timp, încă din aceste luni de toamnă. Mai ales jucăriile pentru cei mici, pe care se așteaptă să le primească în ghetuțe și sub brad. Aceasta poate fi o dramă… sau o mare oportunitate de a regândi modul în care sărbătorim Crăciunul.

Putem cumpăra cadouri devreme și putem rezista tentației de a ne grăbi în ultimul moment după lucrurile de care nu avem cu adevărat nevoie. Putem alege ceva elegant și nu la modă; putem să alegem lucruri făcute manual, nu din fabrică. Putem găsi experiențe în loc de obiecte materiale și să transmitem această filozofie și copiilor.

Acest lucru necesită o strategie, dar poate face sărbătorile mai sănătoase, cu mai puțin stres.

Regândim Sărbătorile: cumpărăm jucării acum!

Lipsa de jucării în perioada Sărbătorilor nu este o noutate. În majoritatea anilor apare câte o jucărie sau o consolă la modă, greu de găsit pentru că producătorii și vânzătorii nu au calculat bine cererea.

Diferența din acest an ar putea fi numărul de jucării, care sunt insuficiente. Cele mai multe jucării și electronice sunt fabricate în Asia, iar blocajele de trafic din porturi întârzie livrările. Costul transportului, pe de altă parte, a explodat.

Costul crescut este, în general, transferat către consumatori, care trebuie să plătească mai mult pentru produse. Acest lucru, împreună cu lipsurile previzibile pe măsură ce se apropie sărbătorile, ar trebui să încurajeze oamenii să-și facă cumpărăturile cât mai devreme posibil, potrivit lui Jillian Wahlquist, vicepreședinte al Tom’s Toys, un lanț de magazine de jucării din California.

„Dacă există o anumită jucărie sau ceva ce copiii tăi își doresc cu adevărat, cumpăr-o acum”, spune Wahlquist.

Cum să eviți panica din ultimul minut în ceea ce privește jucăriile

Este evident că un val de cumpărături la începutul sezonului Sărbătorilor poate fi la fel de distructiv ca și cumpărăturile de ultimă oră. Luați în considerare bugetul pentru toate cheltuielile pe care intenționați să le faceți, inclusiv cadouri, decorațiuni, divertisment și călătorii. Faceți o listă cu numele tuturor persoanelor cărora vreți să le oferiți ceva și căutați cadouri care se potrivesc bugetului dvs. pentru a nu vă împovăra.

Dacă trebuie să cumpărați ceva pentru un copil și nu sunteți sigur ce își dorește, sau credeți că își va pierde interesul pentru jucărie în curând, luați în considerare alte alternative.

Prima alternativă este o jucărie de calitate, de care un copil nu se satură curând. Jocuri de masă, rechizite pentru pictură, rechizite pentru artizanat și jucării de construcție sunt toate posibilități bune.

O altă opțiune: jucarii realizate manual. Dacă nu ești bun la asta, poți cumpăra jucării din lemn, animale de pluș și alte lucruri realizate manual la târguri, piețe și pe unele site-uri de retail. Pot fi scumpe, dar calitatea și farmecul acestor cadouri le pot justifica prețul. În plus, beneficiază persoanele fizice și întreprinderile mici, mai degrabă decât producătorii mari.

A oferi experiențe este o altă opțiune grozavă, mai ales pentru adolescenți. Cercetătorii de la Universitatea Illinois din Chicago au descoperit că copiii de la 3 la 12 ani preferă cadourile materiale, în timp ce copiii mai mari se bucură de experiențe. Adolescenții au o memorie mai bună și își amintesc detaliile unui eveniment, care generează fericire durabilă. Copiii mai mici nu își amintesc la fel de mult momentele fericite, deși fotografiile și videoclipurile cu acele momente le pot reîmprospăta amintirile, potrivit cercetătorilor.

Experiențele pot fi escalada pe o stâncă sau pe peretele unei săli de sport, jocul pe un teren de minigolf sau într-un parc de distracții; excursii sau lecții de călărie sau gătit. În perioadele normale, biletele la un meci, la un concert sau la alte spectacole ar fi opțiuni bune, deși s-ar putea să nu fie cel mai bun moment, în mijlocul unei pandemii.

Întrebați copilul ce cadou i-a plăcut în anii trecuți

Întrebați-l pe copilul dvs. care a fost cadoul său preferat de anul trecut, anul precedent și anul anterior. Chiar și adolescenții cu cea mai bună memorie pot avea probleme în a-și aminti cadourile din trecut.

Scopul nu este să-i faci de rușine pe cei mici pentru că nu își amintesc. Este o conversație în care poți transmite mai departe amintirile tale, care probabil sunt momente petrecute împreună și nu cadourile pe care le-ați făcut unul altuia. Împreună, poate puteți face o listă cu ceea ce doriți să faceți în familie în timpul sărbătorilor.

Nu există baghetă magică care să ne permită să rezolvăm criza lanțului de aprovizionare și să umplem rafturile cu cadouri. Dar concentrarea asupra lucrurilor pe care le putem controla ne poate reduce stresul.

Cuvinte cheie:
Data articol: 26/10/2021