Shop
Ultimele 100 de articole

LEGO – unul din cele mai râvnite jocuri pentru copii

15 iunie 2021, , Vizualizări:
sfatulparintilor_lego_daniel-cheung-B7N0IjiIJYo-unsplash

Alegerea unui joc instructiv și amuzant, care să fie pe gustul copilului tău, poate fi o adevărată provocare. Chiar dacă e vorba despre proprii copii și iei în calcul criterii obiective de selecție, cum ar fi vârsta, sexul, tipul de joc sau suma de bani pe care o ai la dispoziție, tot vei avea la dispoziție o multitudine de variante din care să alegi. Ai nevoie de timp pentru a te informa despre fiecare, deoarece găsești jocuri pentru copii care au caracteristici diferite în ceea ce privește: regulile, durata jocului, numărul de jucători implicați, pregătirile necesare și funcțiile educative. 

LEGO este numele unui grup cu sediul în Billund, Danemarca, ce produce jucării și jocuri pentru copii. Numele brandului celebru derivă din cuvintele, „leg godt”, în traducere „joacă bine” și este recunoscut pentru producerea celor mai dorite jucării și a celebrelor parcuri de distracții denumite Legoland. Povestea începe cu un tâmplar din satul Billund, pe nume Ole Kirk Christiansen, care confecționa mobilă într-un mic atelier ce a pierit într-un incendiu, în perioada când începuse să se dezvolte. Acesta a reconstruit atelierul, dar prăbușirea pieții în 1929 și decesul soției îl aduc în pragul depresiei. Ia decizia curajoasă de a face jucării mici pentru a le vinde mai ușor. Așa iau naștere primele cărămizi de construit, care devin ulterior Lego. Abia în 1949 apar piesele din plastic, în fabrica reconstruită după al doilea incendiu, produs în timpul celui de-al doilea război mondial. Sistemul de joc existent azi este dezvoltat de fiul lui Christiansen și, din 1955, toate piesele LEGO pot fi conectate între ele prin intermediul cilindrilor minusculi de pe suprafață. În urma celui de-al treilea incendiu din 1960, firma renunță total la utilizarea lemnului ca materie primă. În ziua de azi copiii sunt tentați de tehnologia informatică ce le pune la dispoziție o întreagă lume virtuală, în special în domeniul jocurilor. Pentru buna dezvoltare a capacităților cognitive este util ca cei mici să folosească jocuri pentru copii reale, care îi provoacă să își acceseze creativitatea, concentrarea atenției și răbdarea. Jocul de LEGO îmbunătățește coordonarea mână-ochi, simțurile vizual și tactil și inteligența. Pentru a construi formele mai simple sau mai complexe puse la dispoziție de acest tip de joc, micuții trebuie să își folosească gândirea logică și funcțiile motorii. Combinațiile pe care le pot face cu piesele disponibile sunt aproape infinite, deoarece din 1958 producatorii au luat decizia de a păstra aceeași formă, deci toate elementele se pot conecta între ele. Fiecare joc cumpărat va îmbogăți colecția copilului și acesta va putea crea modele și mai diverse.

Din 2011 LEGO a intrat și pe piața românescă, deschizându-și primul magazin în 2013, așa că găsești  la vânzare o varietate de produse, de cea mai bună calitate. Sunt produse pentru băieți, fete, dar și pentru adulți, confecționate din plastic, polipropilenă, policarbonat sau cauciuc, pentru toate categoriile de vârste, începând de la 6 luni. Seturile conțin de la câteva zeci până la peste o mie de piese și fac parte dintr-o anumită colecție, cum ar fi: City, Technic, Clasic, Disney, Minecraft, Marvel, etc. Pentru cei mai mici beneficiari poți cumpăra varianta DUPLO, ce are componente adaptate ca formă, dimensiuni  și care sunt ușor de manipulat.

Poți alege oricare joc dintre cele aflate în topul preferințelor copiilor în acest moment, gen LEGO: Star Wars, Technic, City, Friends Tabăra de aventuri, Ciy Police, City Tren, DUPLO Marfar 10875. În funcție de interesul puiului tău ai variante interactive, cu supereroi, mașini, animale, trenuri,avioane, prințese, roboți sau dragoni, cinema, orașe și spațiu. Raportul calitate preț este foarte bun în categoria acestor tipuri de jucării pentru copii, mai ales dacă ții cont că este o investiție pe termen lung. Copiii se pot juca ani de zile montând și demontând piesele în diferite ansambluri, iar pierderea unora nu reprezintă o problemă, deoarece achiziționarea unui joc nou duce la completarea celorlalte, piesele fiind multifuncționale și completând gama de construcții ce se pot realiza.

Cuvinte cheie:

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.