Shop
Ultimele 100 de articole

Jucării recomandate pentru cadouri de Crăciun pentru copiii de la unu la doi ani

03 decembrie 2021, , Vizualizări:
cadouri de Crăciun pentru copiii de la unu la doi ani

Jucăriile sunt distracție, dar sunt și instrumente pentru a descoperi lucruri despre lumea din jurul lor. Prin intermediul lor, copiii învață, experimentează și încearcă să-i imite pe adulții din jurul lor.

După primul an, copilul începe să dobândească mai multă putere și mușchi pentru a putea face primii pași, dacă nu a făcut-o până acum. Prin urmare, jucăriile care îl ajută în procesul de ridicare și de mers sunt ideale.

Ce jucărie să cumperi unui copil cu vârsta între unu și doi ani?

1. Jucării cu butoane și sunete

Copilul de un an este capabil să rezolve probleme simple și câștigă din ce în ce mai multă autonomie. Îi plac jucăriile cu butoane care scot sunete. Este deja conștient că ceea ce face produce un efect și este capabil să memoreze serii simple.

2. Jucării pentru deplasare

Principala caracteristică a copiilor de această vârstă este că capacitatea de a se mișca singuri deschide o lume interesantă de descoperit. Totul devine un mare câmp de explorare, de aceea trebuie să le oferim jucării care să le permită să experimenteze.

Jucarii copii 1 an oferte Emag

Jucăriile care îi ajută să facă primii pași sau să-i ajute să facă progrese, cum ar fi premergătoarele și antepremergătoarele, sunt ideale. Antepremergătoarele în toate variantele sale (cele de împins sau cele în care să stea așezat, nu premergătore în care bebelușul este plasat înăuntru) îl vor ajuta să se ridice și să se miște dintr-o parte în alta.

Există astfel de jucării din lemn cu cuburi în interior pentru a crea forme, există tipuri de ride-on cu lumini și sunete și un capac pe scaun pentru a depozita lucrurile, și există și în formă de triunghi cu roți și cu un panou cu activități. Există cărucioare de cumpărături și cărucioare pentru copii, deși acestea sunt mai ușoare și îi pot dezechilibra pe cei mici dacă tot nu merg încă bine pe cont propriu. Oricum, poți să treci pe la un magazin de jucării și să te uiți la toate variantele care există. Sau poți intra pe un site și să alegi din multitudinea de variante disponibile acolo. 

Odată ce se ridică în picioare, cel mic va fi amuzat de jucariile cu care se poate juca în timp ce merge.

3. Blocuri de construcție

Noile sale abilități îi permit să manipuleze cu o mai mare dexteritate obiecte și piese de construcție, prin care dobândesc noțiuni de bază pentru înțelegerea lumii din jurul lui. Începe să dobândească concepte spațiale precum volum, mare-mic, înalt-jos, scurt-lung, forme geometrice, precum și unele noțiuni mai complexe precum echilibrul, simetria sau rezistența.

Jucăriile de manipulare și construcție, cum ar fi cuburi, piese de construcție mari, cărămizile de plastic, sunt potrivite pentru această etapă. Mesele de activitate și „primele calculatoare”, telefoanele, pianele sau orice tip de jucării cu butoane și sunete continuă să fie cele mai interesante pentru ei. De asemenea, jucării care se potrivesc și se stivuiesc, precum și jucării care se așează și se strâng.

4. Animale sau jucării interactive de pluș

Nu uita de jucăriile moi sau jucăriile interactive care vorbesc, cântă și dansează. Cei mici le iubesc și mai mult dacă sunt personajele lor preferate. Cățeluși care merg, jucării de pluș care vorbesc și care îi învață primele cuvinte.

5. Cărți și imagini educative

Cărțile sunt întotdeauna o alegere bună. Încep să încorporeze concepte, astfel încât cele care dau nume desenelor educative și cărților care le permit să simtă diferite texturi, clapete deschise… De preferință, cele cu foi tari sunt perfecte.

Încep cu primele desene pentru copii, așa că este, de asemenea, o idee bună să le cumpărați niște vopsele potrivite vârstei. Există creioane groase din ceară specială pentru mainile lor mici care pot fi curățate usor, stii ca cei mici vad totul ca pe o panza mare.

Acestea sunt câteva dintre jucăriile recomandate copiilor între unu și doi ani.

Cuvinte cheie:

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.