Ce jucarii educative pentru copii este mai bine sa le oferim celor mici? Cum alegem jucarii educative pe grupa de varsta? Care sunt cele mai interesante jucarii educative pentru 4 ani, sau cele mai potrivite jucarii educative pentru 5 ani? Sunt cei mici interesati de jucarii educative inca de la aceasta varsta? La aceste intrebari care-i framanta pe multi parinti vom incerca sa raspundem mai jos.
In primul rand trebuie spus ca jocul si jucariile sunt cele mai frumoase si pretuite momente ale copilariei. Priviti chipul oricarui copil in momentul in care primeste jucarii sau este invitat la joaca si veti intelege ca asa este. Intreaga alchimie a fericirii se poate citi in ochii lor in acele momente. De aceea este bine sa oferim acest gen de bucurie cat mai des.
Pretuiesc copii genul de jucarii educative, sau vorbim mai mult de dorinta adultilor de a simti ca fac un gest de educatie? Raspunsul la aceasta dilema nu este deloc simplu, de aceea cel mai bine este sa incercam sa echilibram placerea copiilor de a primi jucarii cu dorinta noastra de a educa. Oferta de jucarii educative de la Maxitoys, spre exemplu, cuprinde atat jucarii din sfera de „stiinta”, cat si jucarii din zona „descopera si exploreaza”, alaturi de jucarii care indeamna la actiune, precum cantatul, numaratul, coloratul etc samd.
Pentru jucarii educative 5 ani, sau mai mult, un exemplu elocvent de cadou ce poate fi oferit este jocul „Calatorie in jurul lumii„, sau varianta „Vacanta in Romania”. Un mod inteligent de a afla lucruri noi despre diverse colturi ale lumii, ori despre tara noastra, pastrand spiritul de competitie si distractia unui moment de joaca alaturi de prieteni sau familie. Practic, ne jucam si invatam, ceea ce este ideal atat pentru noi, ca parinti, cat si pentru copiii nostri. Vom avea ocazia sa aflam lucruri surprinzatoare despre orasul in care traim sau despre locurile prin care trecem in drum spre bunici ori, de ce nu, sa ne organizam chiar viitoarele excursii ori concedii.
O mentiune speciala a jucariilor educative ce starnesc dorinta de cunoastere si ofera satisfactia unei actiuni realizata chiar de copii o merita seturile de laboratoare. Un laborator de cristale ii va oferi copilului ocazia sa vada „la fata locului” cum o combinatie de substante si o picatura de solutie „magica” poate aduce la viata un veritabil cristal. Un set de experimente cu magneti il va ajuta sa intelegea ce inseamna interactiunea dintre diversele elemente si sa simta chiar in mana lui forta unui magnet, in diversele sale forme si marimi. Un microscop ii va deschide in fata ochilor un intreg univers de lucruri invizibile cu ochiul liber, ocazie cum nu se poate mai buna pentru a intelege ca lumea din jurul nostru este mult mai complexa decat ceea ce putem vedea.
Daca vrem jucarii educative 4 ani, sau mai putin, avem la dispozitie seturi de magie, celebrul cub rubic sau chiar o harta interactiva cu toate animalele lumii. Sunt jucarii educative care starnesc imaginatia, curiozitatea si dorinta de a sti, de a afla sau de a incerca, exact atributele pe care ar trebui sa le aiba o astfel de activitate. Pentru cei mai mici, tablitele cu numere si cifre sunt ideale, alaturi poate de ceasurile educative ori seturile de origami cu animale salbatice. Orice tip de activitate care le pune inteligenta la incercare, pastrand frumusetea jocului, este perfecta la aceasta varsta.
Jucariile educative pot fi cadouri excelente pentru copii, mai ales daca alegeti jucarii educative pe grupa de varsta potrivite. Nu uitati, insa, sa oferiti aceste jucarii in functie de interesul, pasiunile si aptitudinile celor mici. Observati, sau intrebati, ce le place si ce isi doresc sa stie sau sa cunoasca. Daca reusiti sa va sincronizati cu personalitatea lor, efectul va fi cu adevarat spectaculos.
foto: Depositphotos.com
Cum poate fiecare ZODIE sa atragă mai mulți BANI? Iată cel mai eficient mod!