Shop
Ultimele 100 de articole

Uneori, a-ti ignora copilul este cel mai bun lucru pe care il poti face pentru el

05 februarie 2019, , Vizualizări:
frustrari copii
In relatia cu propriul copil, este foarte important sa fii prezent. Nu este vorba de prezenta fizica, ci de a te implica, aici și acum, in orice activitate ai decis sa faceti impreuna. Copiii merita atentie și dragoste, precum și un timp de calitate, petrecut cu tine. Cu toate acestea, sunt situatii in care a-ti ignora copilul este cel mai bun lucru pe care il poti face pentru el.
„Ocupa timpul copilului!”, aceasta este o adevarata lozinca in parentingul actual.
Fiecare parte a zilei trebuie planificata minutios, astfel incât cei mici sa nu aiba nici o clipa de plictiseala. Fie ca este vorba de ateliere, cercuri de muzica sau dans, lectii de chitara sau de pictura, meditatii, sport sau ieșiri programate cu familia, multi copii au o zi atât de plina incât seamana deja izbitor cu o persoana angajata.
Un alt trend este acela de a declara ca intreaga existenta a unei mame trebuie sa graviteze numai in jurul copilului. Și sunt destule mamici care se sperie intr-atât de avertismentele ca atentia insuficienta dauneaza copilului, incât renunta la orice alta ocupatie și la orice alt rol, in afara de cel de mama.
Insa atentia exagerata are și ea partile ei intunecate și efectele ei negative. Ii poate face pe copii sa se considere centrul universului, sa fie lipsiti de empatie, sa ramâna imaturi și dependenti, sa-și inhibe total creativitatea, de vreme ce este mereu cineva acolo care sa le gaseasca o ocupatie și sa-i distreze. Realitatea este ca a-ti ignora copilul câteodata este nu numai necesar, dar chiar benefic.
Citeste mai multe pe Qbebe.ro.

Cuvinte cheie:

seo
Gradinita
codul
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu