Tu stii sa iubesti? 7 moduri puternice sa iti arati iubirea fata de copilul tau - Pagina 2 din 2 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Tu stii sa iubesti? 7 moduri puternice sa iti arati iubirea fata de copilul tau

sa iti arati iubirea fata de copilul tau

5. Incurajeaza-ti copiii

Cuvintele de incurajare adresate copiilor sunt depozite foarte puternice de incredere si respect de sine. Recunoaste-i copilului tau cu voce tare talentele si realizarile. Cand surprinzi copilul ca face ceva deosebit, lauda-l, spune-i ce lucru grozav face. Copiii au nevoie sa stie ca noi adultii le recunoastem si sustinem sperantele si visele pentru viitor. Cand incurajam un copil ca sa creasca mental, emotional si spiritual, ii punem o baza solida pentru o viata echilibrata.

 

 

6. Impartaseste-ti experientele cu copiii tai

Fiecare dintre noi avem propriile povesti de viata pe care le putem impartasi, acele harti unice ce definesc calatoria noastra prin propria viata. Aceste povesti spun cum reactiile noastre la evenimentele de care am avut parte ne-au creat viata pe care o traim acum. A impartasi beneficiile experientei tale de viata, ce a fost greu dar si ce recompense ai avut, este un mod plin de iubire de a-ti ghida copilul.

Copiii tai pot trece prin multe situatii prin care ai trecut si tu. Experientele tale povestite ii pot ajuta sa evite anumite greseli. Unul din cadourile de mare pret pe care le poti lasa copilului este un jurnal in care ai scris tot felul de evenimente speciale ale vietii tale, ale vietii lui.

 

Citeste si: Cum sa le spui copiilor TE IUBESC fara sa scoti un cuvant

 

7. Iubeste si sustine-ti copiii neconditionat

Dragostea este un cadou neconditionat izvorat din inima; nu este o recompensare a unei purtari bune a copilului. Lasa-ti copilul sa stie ca il iubesti neconditionat si ca il vei sustine indiferent de situatia prin care trece, indiferent ca esti de acord sau nu cu ea. Acest mesaj exprimat clar de un parinte da o mare doza de incredere in copil. Copilul va creste simtindu-se in siguranta venind la tine pentru orice problema va traversa.
Copiii au nevoie de libertatea de a lua decizii, de a incerca lucruri noi, de a invata ca in viata trebuie sa iti asumi responsabilitatea propriilor actiuni si alegeri dar si sa fii perseverent. Ei au nevoie sa aiba libertatea de a gresi si de a invata din esec fara sa fie judecati sau criticati. Dragostea neconditionata ii ajuta sa dobandeasca acea perseverenta necesara ca sa isi doreasca sa atinga succesul; altfel, la primul esec abandoneaza.
Daca am putea aduna laolalta toate nevoile, sperantele si asteptarile copilului tau intr-un singur cuvant, acesta ar fi iubirea. Promisiunea iubirii pe care noi i-o oferim copilului il va influenta pe el si pe copiii lui toata viata.

 

 

 

Foto: Pixabay.com

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 05/11/2020