Shop
Ultimele 100 de articole

Toti parintii fac asta, si astfel ajung sa creasca copii materialisti

18 februarie 2019, , Vizualizări:
copii bani
„Copilul tau este asa materialist!” Nici unui parinte nu i-ar pica bine sa auda asa ceva. Totusi, copilul este, in primul rând, o oglinda a adultului. De la parintii sai invata ca satisfactia inseamna sa ai cât mai multe lucruri si ca iubirea se masoara in cadourile pe care le primesti.

Parentingul materialist este deja un concept utilizat in cercetarile legate de psihologia copilului.

Obisnuinta de a cumpara copilului lucruri in exces, de a-l invata ca succesul si statutul se asociaza cu posesiunile , de a-i dezvolta o atitudine consumerista sunt doar cateva dintre caramizile care stau la baza transformarii sale intr-o persoana materialista. Dar parintii s-ar gândi de doua ori la ceea ce fac, daca ar constientiza ca atasamentul excesiv de obiectele materiale este asociat adesea cu depresia, tulburarile compulsive si dependentele, inclusiv consumul de droguri si jocurile de noroc.

Multe familii au dulapuri pline de haine si cutii care dau pe-afara de atâtea jucarii.

Cu toate acestea, copiii cer inca obiecte pe care le vad in reclame si nu vor sa plece de la magazine pâna nu primesc ceva. Iar, când vine vorba de cadourile pe care le doresc de ziua lor sau de Craciun, se simt indreptatiti sa ceara cele mai scumpe jucarii sau gadgeturi de ultima ora. Cât despre parinti, ei au ajuns sa-si arate dragostea sau sa modeleze comportamentul copiilor exclusiv prin lucruri materiale.
Citeste mai multe pe Qbebe.ro.

Cuvinte cheie:

seo
Gradinita
codul
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu