Cand vine vorba despre cresterea si educarea copiilor, niciodata nu stii suficiente. Iata care sunt cele mai importante lucruri pe care parintii le au de invatat in 2022. Incepem in ordine inversa!
7. Parintele “elicopter” este un parinte egoist
Parintele elicopter este parintele care isi sacrifica toate resursele, inclusiv timpul personal, pentru a-l dedica odraslelor. Desi, potrivit studiilor, parintele elicopter este mult mai fericit si implinit decat parintii care nu se implica atat de mult in viata copiilor, copiii parintilor elicopter sunt mai predispusi spre depresie, au o slaba stima de sine, se considera incompetenti.
6. Noua generatie
Potrivit statisticilor din Statele Unite, media de nasteri este de 1,88 copii pe femeie, insa este nevoie de o medie de 2,1 copii pentru inlocuirea generatiilor. Rata nasteriilor in scadere este in scadere in toate statele lumii, inclusiv in Asia, intreagul glob confruntandu-se cu imbatranirea populatiei.
5. Marimea conteaza
Marimea conteaza la barbati, insa nu in sensul acela al cuvantului. Ci in sensul ca barbatii inalti, cu umerii lati, au mai multi copii decat barbatii de inaltime medie. In ceea ce priveste testiculele, acestea trebuie sa fie mai mici. Cu cat bijuteriile de familie sunt mai mici, cu atat sunt sansele mai mari ca barbatul respectiv sa fie mai fertil.
4. Ce postezi in retelele de socializare ramane
Parintii se mandresc cu lucrurile pe care le fac copiii lor si le posteaza in retelele de socializare. Este de retinut faptul ca pozele si postarile raman si este posibil ca, in viitor, copilul sa se simta rusinat de ceea ce au scris parintii despre el cand era mic. In plus, in functie de ce este scris acolo, poate deveni tinta glumelor colegilor. Inainte de a posta orice legat de copilul tau in retelele de socializare, este bine sa te gandesti daca, in viitor, ii poate afecta cumva imaginea.
3 Nu exista inca egalitate intre parinti
Desi timpul pe care barbatii il petrec alaturi de copiii lor este destul de mare in comparatie cu anii trecuti, timpul petrecut de mame este substantial mai mare. Astfel, daca un tata petrece in medie 7,3 ore cu copilul pe saptamana, mamele ajung la aproximativ 14 ore. Aceleasi statistici releva faptul ca mamele cu bebelusi pana in 9 luni petrec aproape 70% din timpul liber cu copilul, in timp ce barbatii abia daca ajung la 50%.
2. Mamele influenteaza prieteniile adolescentilor lor
Se stie foarte bine ca mamele intervin in tot ceea ce inseamna viata copilului lor. Vor sa stie cu cine se intalnesc, unde, vor sa le rezolve disputele, sa le gaseasca prietenii potriviti etc. Potrivit unor noi cercetari, nu ceea ce fac mamele influenteaza prieteniile copiilor, ci ceea ce nu fac ele. Mai exact, mamele care au conflicte cu prietenii lor, au copiii mai certareti. De asemenea, copiii ale caror mame sunt negativiste in relatiile cu prietenii lor sunt mai anxiosi si mai depresivi decat copiii ale caror mame au interactiuni pozitive cu prietenii lor.
1. Rata sarcinilor in adolescenta e in crestere, precum si rata utilizarii prezervativelor
Statisticile releva faptul ca rata sarcinilor la adolescente este in crestere, fiind o si mai mare nevoie de programe de educatie sexuala si de acces la materialele despre contraceptie. Un lucru ingrijorator este si faptul ca a scazut rata utilizarii prezervativelor, ceea ce a dus la inmultirea cazurilor de boli cu transmitere sexuala. Specialistii spun ca jumatate din cazurile de BTS inregistrate sunt in randul tinerilor de 15-24 de ani.
ID 117486363 © creativecommonsstockphotos | Dreamstime.com
3 ZODII care se confruntă și depășesc marile PROVOCĂRI în relație în săptămâna 2-8 decembrie 2024
Pluto stă în Vărsător până în 2044. Ce OBSTACOLE depășesc aceste 3 ZODII