Top 5 greseli pe care le fac parintii de adolescenti - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Top 5 greseli pe care le fac parintii de adolescenti

Sfatulparintilor » Preșcolari » Comportament și dezvoltare » Top 5 greseli pe care le fac parintii de adolescenti
greseli pe care le fac parintii de adolescenti
Credit foto: Depositphotos.com

Copii mici, griji mici, copii mari, griji mari, spune o vorba din batrani. Ajunsi la varsta adolescentei, copiii pot da mari batai de cap parintilor. Nu incape indoiala ca le vor incerca parintilor limitele si rabdarea.

Totusi, este copilul tau. Si, chiar daca nu vrea sa recunoasca, tot are nevoie de tine.

Iata top 5 greseli pe care le fac parintii de adolescenti.

Se asteapta la ce e mai rau

Adolescentii pot avea o reputatie proasta. Multi parinti se asteapta ca iubitii lor copii sa se transforme in niste monstri la varsta adolescentei. Totusi, aceasta asteptare nu face decat sa transforme niste ani in care relatia ar trebui sa fie apropiata in niste ani nefericiti si nesatisfacatori. Atitudinea genereaza copiilor ideea ca sunt „buni”, doar daca nu fac lucruri „rele”, ca de exemplu droguri, sex si anturaj dubios.

Problema este ca asteptarile negative se transforma de cele mai multe ori in realitate.

Sfat: concentreaza-te pe interesele si hobby-urile copilului tau si incurajeaza-le, chiar daca nu le intelegi. Macar pot deschide o cale de comunicare si reconectare cu el.

Disciplina copii: 4 greseli pe care le repeta parintii incercand sa-i cuminteasca

Prea multe carti de parenting

Este si teoria buna la ceva, insa cel mai bine este sa iti cunosti copilul. Cartile prezinta situatii generale care sa nu fie potrivite unui caz particular cum este al tau. Ai incredere in instinctul de parinte si fa ce-ti spune inima. Daca nu te incadrezi in „limitele” cartii poti deveni anxios si sa risti sa nu te mai concentrezi pe copilul tau.

Faci din tantar armasar

Poate ca nu-ti place noua tunsoare a fetei tale sau alegerile vestimentare ale fiului. Totusi, lasa-i si copilului tau dreptul de a hotari ceva pentru el. In plus, trebuie sa-ti sustii copilul, indiferent de alegerile lui, gresite sau nu, care iti plac sau nu. Rolul tau este sa-i oferi ghidare si confort.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 30/08/2023