Shop
Ultimele 100 de articole

Te intrebi de ce copiii de azi sunt mereu plictisiti si nerabdatori? Noi suntem de vina!

15 martie 2019, , Vizualizări:
succes copii

Copiii de astazi sunt intr-o stare de agitatie continua. Vin de la scoala fara nicio dorinta de a studia, sunt neatenti si nu au pic de rabdare. De ce? Exista multi factori in stilul nostru modern de viata care contribuie la acest lucru.

 

Dupa cum stim, creierul este maleabil. Prin intermediul lucrurilor care ne inconjoara putem avea un creier puternic sau unul slab.
In ciuda intentiilor noastre bune, putem sa ducem pe o cale gresita creierul copiilor nostri. Iata de ce:

Copiii primesc tot ce isi doresc atunci cand isi doresc

„Mi-e foame!!“ „Ok, imdiat vom opri la un fast-food“ „Mi-e sete!“ „Uite un automat cu racoritoare, ia-ti o sticla cu suc.“ „M-am plictisit!“ „Ia telefonul meu si joaca-te!“ Sunt dialoguri copil-parinte in care garantat te regasesti. Capacitatea de a intarzia satisfacerea unei dorinte este unul dintre factorii-cheie pentru reusita viitoare.

Avem cele mai bune intentii – sa-l facem pe copilul nostru fericit. Din pacate, il multumim in acest moment. Sa fii capabil sa intarzii multumirea, rasplata inseamna sa poti functiona sub presiune. Copiii nostri devin insa tot mai putin capabili sa faca fata stresului, fapt care poate deveni un obstacol urias in calea succesului lor in viata.

 

Incapacitatea de a intarzia satisfacerea nevoilor este adesea vazuta in salile de clasa, la mall-uri, restaurante si magazine de jucarii. In momentul in care copilul aude „nu”, reactioneaza nervos, deoarece parintii nu l-au invatat ce inseamna sa astepti, sa ai rabdare, sa iti infrangi dorinta de a obtine imediat un lucru.

 

Citeste continuarea pe COPILUL.RO

Cuvinte cheie:

Organic India
seo
Gradinita
codul
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu