8 pasi sa adormi un copil care nu vrea sa mearga la culcare - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

8 pasi sa adormi un copil care nu vrea sa mearga la culcare

Sfatulparintilor » Preșcolari » Comportament și dezvoltare » 8 pasi sa adormi un copil care nu vrea sa mearga la culcare
sfatulparintilor.ro - somn copii - stockfreeimages.com

“Razboiul” mersului la culcare poate da multe batai de cap parintilor. Sunt copii care pur si simplu refuza sa mearga la culcare si prefera sa se joace pana la epuizare, adormind pe canapea sau pe unde se joaca. Cheia incetarii acestor batalii este stabilirea unei rutine de somn la copii. Cu cat mai devreme, cu atat mai bine.

 

Ghid cuvinte
Ghid digital. Descarci instant
100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun
47 lei
Cumpara Descarca demo
Ghid cuvinte
eBook: Sute de idei pentru o viață armonioasă
Cum să fii cu ADEVĂRAT BINE cu TINE în pielea ta
47 lei
Cumpara Descarca demo

Iata cateva sfaturi care te pot ajuta sa-i creezi un program de somn copilului tau, astfel incat si el sa fie odihnit, si nervii tai sa fie protejati.

 

1. Stabileste o ora de culcare

Niciun copil nu va crede ca ora 20:00 este cea mai potrivita pentru a merge la culcare si vor incepe din nou discutiile si isteriile pe aceasta tema. Stabileste o ora mai rezonabila pentru somn, nici prea devreme, nici prea tarziu: 21:30 ar putea fi o varianta de inceput.

 

 

2. Momentul de liniste

Odata stabilita ora de culcare, creeaza o perioada de “linistire”, cu aproximativ o ora inainte de culcare. Poate fi o activitate lejera, precum desenatul, in liniste, fara stimuli care sa tina creierul in priza. Apoi baita de seara si povestea preferata. La cititul povestii este de preferat ca cel mic sa fie bagat in pat, gata de somn.

 

 

3. Povestea de seara

Povestea de seara are mai multe avantaje. Pe langa faptul ca se formeaza o puternica legatura emotionala intre parinte si copil, lectura imbogateste vocabularul copilului, ii sporeste imaginatia, incurajeaza cititul cand va creste si, mai ales, va adormi copilul. Asta daca nu adoarme mai intai parintele.

Citeste continuarea: 1 2 3

Data articol: 02/10/2017