Sindromul Down NU e gripa porcina! Scrisoarea emotionanta a unui tata de baiat cu sindrom Down - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Sindromul Down NU e gripa porcina! Scrisoarea emotionanta a unui tata de baiat cu sindrom Down

Sfatulparintilor » Preșcolari » Comportament și dezvoltare » Sindromul Down NU e gripa porcina! Scrisoarea emotionanta a unui tata de baiat cu sindrom Down
baiat cu sindrom Down - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - girl-6041833_1920

In urma cu multa vreme, nu te-ai fi asteptat sa vezi intr-un catalog de moda fotografia unui copil cu sindrom Down.

Vremurile s-au schimbat, insa, si lumea a inceput sa inteleaga mai multe despre ceea ce inseamna sindrom Down, iar cei care sufera de aceasta boala incep sa nu mai fie marginalizati.

Iata ce scrie tatal unui baietel cu sindrom Down pe blogul sau – NoahsDad.com.

sindrom down bebe

Sindromul Down este OK

Oamenilor cu sindrom Down nu le lipseste ceva, sunt chiar 100% completi.

Oamenii cu sindromul Down ar trebui implicati in mai multe activitati si, deopotriva, ceilalti ar trebui educati astfel incat sa inteleaga ca sindromul Down nu este ceva iesit din comun. Sindromul Down este OK, iar oamenii care au aceasta problema merita sa fie implicati in toate aspectele de zi cu zi ale vietii. Poti vorbi cu ei, te poti juca cu ei. Si, da, unii dintre ei pot sa prezinte moda.

Sindromul Down nu inseamna gripa porcina! Sindromul Down nu inseamna ca trebuie sa-i cocolosesti sau sa-i tratezi ca si cand ar fi bolnavi.

Sunt oameni care imi spun ca se roaga pentru Noah. Cateodata ne bucura aceste vorbe. Cui nu-i trebuie niste rugaciuni! Insa cand simt ca aceste rugaciuni sunt pe un ton de compatimire, ca si cand s-ar ruga ca Noah sa se vindece, spun NU! Nu va rugati pentru fiul meu sa se vindece de sindromul Down. Noua ne place Noah asa cum e!

sindrom down manechin

Cei de la Nordstorm (catalog de moda) au aratat intregii lumi ce inseamna sa incluzi si NU sa excluzi un om. Mai sunt si alte companii care utilizeaza modele cu sindromul Down, insa pentru a face reclama la produse pentru nevoi speciale.

Credeti ca exista jucarii pentru “nevoi speciale”? O jucarie e o jucarie. Un cromozom in plus nu impiedica un copil cu sindromul Down sa se joace cu Lego sau Barbie.

Citeste si: Totul despre sindromul Down la copii. Cele mai importante intrebari ale unui parinte

Lectia de genetica #021

Daca “vindeci” sindromul Down, ne iei copilul. El ar avea un alt cod genetic si ar fi o cu totul alta persoana. Daca vrei sa te rogi pentru copilul meu, roaga-te sa fie cuminte, roaga-te sa fie un bun crestin, roaga-te sa se dezvolte asa cum l-a lasat Dumnezeu, roaga-te sa fie iubit, sa fie dragut, roaga-te sa fie sanatos. Dar, te rog, nu te ruga sa se “vindece” de sindromul Down!

Sursa+foto: Noahsdad.com

Imagine de PX41-Media de la Pixabay

Data articol: 15/08/2021