Sharenting: noua tendinta in parenting prin care Social Media devine o unealta psihologica - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Sharenting: noua tendinta in parenting prin care Social Media devine o unealta psihologica

Sfatulparintilor » Preșcolari » Comportament și dezvoltare » Sharenting: noua tendinta in parenting prin care Social Media devine o unealta psihologica
problemesex.ro-site-socializare-online-stockfreeimages.com_-600x400
„Sharenting” este un cuvânt nou-inventat care definește distribuirea de catre parinti a diferite poze și informatii, cu și despre propriii copii, pe retelele de socializare. Un amestec intre „sharing” și „parenting”, sharenting-ul a devenit o moda, din ce in ce mai multi parinti expunând pe internet imagini, postari și filmulete cu copiii lor. Unii parinti par sa fi facut din sharenting o vocatie, pentru ca au reușit sa surprinda in diferite postari toate momentele importante din viata copiilor, de la primul pas pâna la anii de școala. Inofensiv in aparenta, sharenting-ul are, de fapt, dedesubturi pe care nu multi le analizeaza și face ca Social Media sa devina o adevarata unealta psihologica, de care dispun nu numai parintii ci și alte persoane, cu interese mai putin cunoscute.

Sharenting -o tendinta controversata

Sa distribui câteva poze cu momente fericite din viata familiei tale pe retelele de socializare este un trend actual, care nu pare daunator in nici un fel. Dar sa dai informatii zi de zi, moment de moment, despre tot ce se intâmpla in casa ta poate avea consecinte nebanuite, pe lânga faptul ca devine plictisitor pentru persoanele care te urmaresc. Tot ceea ce distribui poate fi preluat și utilizat impotriva ta, intocmai cum avertizeaza justitia. Iar când sunt implicati copiii, parintii trebuie sa se gândeasca de doua ori inainte de a face orice postare.
Imaginati-va numai cum poate fi folosita fotografia fetitei voastre de 10 ani de catre unul dintre „vânatorii” de copii. Cercetarile au demonstrat ca milioane de poze inocente ale copiilor sfârșesc pe site-uri destinate pedofiliei și hebefiliei. Traficul de copii, pornografia infantila și abuzul asupra copilului prin mijloace electronice s-au inmultit vertiginos in ultimul timp, in corelatie cu accesul liber la poze și date ale copiilor, incurajat chiar de practicile multor parinti.
Citeste mai multe pe Qbebe.ro.

Cuvinte cheie:
Data articol: 11/02/2019