SFATGRADINITE.RO: Ce invata copiii la gradinita - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

SFATGRADINITE.RO: Ce invata copiii la gradinita

Sfatulparintilor » Preșcolari » Comportament și dezvoltare » SFATGRADINITE.RO: Ce invata copiii la gradinita
gradinita obligatorie - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - child-1864718_1920
 

Educatia timpurie este foarte importanta pentru copii. La gradinita copiii deprind noi abilitati care il vor ajuta sa se dezvolte si in afara salii de curs. Gradinita este primul an in sistemul educational si informatiile si abilitatile deprinse aici il vor ajuta sa faca fata cu brio si primului an de scoala. La gradinita copilul vine sa invete, sa-si dezvolte stima de sine, sa se concentreze, sa invete sunetele, literele si cifrele. Si, pe langa toate acestea, se va juca si se va distra.

Iata in continuarea ce vor invata copiii in gradinita.

 

 

Sunete si litere

La sfarsitul gradinitei, copiii vor fi capabili sa recunoasca, sa numeasca si sa scrie literele alfabetului. De asemenea, vor putea sa recunoasca si sa citeasca aproximativ 30 de cuvinte uzuale.

Ce au de facut parintii: Acasa, parintii trebuie sa le citeasca copiilor. Dincolo de faptul ca aceste momente vor fi unele speciale, cititul ii va dezvolta copilului vocabularul si concentrarea. Copiii invata prin repetitive, asa ca incurajeaza-i sa spuna cuvinte simple, sa povesteasca ce a auzit, si pune-l sa repete literele de pe panourile stradale.

 

 

Scris

La gradinita, copiii vor invata cuvinte simple, de genul consoala-vocala-consoana: cal, mac, rac, cer etc.

Ce au de facut parintii: Acasa, parintii vor exersa cu copiii scrisul si cititul. Pentru a-i incuraja, tine la vedere lucrarile lor.

 

Citeste continuarea pe SFATGRADINITE.RO.

 

NU UITA de Concursul SFATGRADINITE.RO: Vorbesti despre gradinita copilului tau si castigi!

Tu te-ai inscris?

 

 

 

foto: Pixabay.com

Data articol: 07/10/2015