Shop
Ultimele 100 de articole

Semnificatia desenelor copiilor. Ce-ti transmit mazgaliturile si cand trebuie sa iti faci griji

15 octombrie 2020, , Vizualizări:
Semnificatia desenelor copiilor - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - figure-4087887_1920

La fel cum scrierea de mana ofera o prima perspectiva psihologica despre o persoana si este folosita de multe companii in faza de recrutare, chiar si desenele si mazgaliturile copiilor nostri pot avea o semnificatie. Semnificatia desenelor copiilor este bine de luat in serios pentru ca trag uneori un semnal.

Stii la ce sa te uiti cand copiii tai iti arata ce au desenat? Iata cateva puncte cheie de luat in considerare atunci cand interpretezi desenele copiilor.

Copiii se proiecteaza intotdeauna in desenele lor. Ar putea sa fie vorba despre emotia momentului, un episod care i-a marcat, o senzatie mai profunda. Niciodata sa nu crezi ca sunt intamplatoare desenele lor. In fiecare mazgaleala exista un mesaj.

Semnificatia desenelor copiilor – mesaje pentru parinti

Aproape tuturor copiilor le place sa deseneze, chiar daca aceasta pasiune nu apare imediat.

Cand vezi ca cel mic a desenat ceva care nu are sens sau te sperie putin, gandeste-te ca desenele sunt doar indicatii care te ajuta sa-si cunosti mai bine copilul si, eventual, sa recunosti o problema.

Desenul este un instantaneu, expresia unui moment. Pentru a putea citi un mesaj mai profund, trebuie sa te uiti la evolutia desenelor in timp, nu la elementul unic.

Citeste si Ce inseamna cand copilul deseneaza nori, pasari sau masini

Semnificatia desenelor copiilor, semnal de alarma

In fiecare desen si mai ales in cele in care copilul este reprezentat, armonia si echilibrul sunt importante. Daca al tau copil se deseneaza ca fiind foarte mic, de exemplu, acesta poate indica un sentiment de inferioritate sau nesiguranta.

Trebuie sa dai o atentie mare cand copilul foloseste doar centrul sau un colt al hartiei, cand in desenele lui lipsesc urechile, gura, mainile, picioarele sau bratele. Absenta lor poate insemna ceva.

Alte elementele importante sunt: prezenta usilor si ferestrelor, cosul de fum, florile, scarile, un drum, o cale, cerul, apa sau soarele.

Imagine de _Alicja_ de la Pixabay

Cuvinte cheie:

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.