Shop
Ultimele 100 de articole

Pedepsele copiilor: Ghid pe varste pentru parinti responsabili

08 februarie 2018, , Vizualizări: 501
Pedepsele copiilor
Pedepsele cu violenta nu sunt doar nocive pentru dezvoltarea pe termen lung a copiilor, ci și ineficiente. Pentru ca ești un parinte responsabil, iti explicam in ce modalitati poti aplica regulile de disciplina fara a rani copilul fizic sau psihic, pentru fiecare varsta in parte. Specialistul iti va oferi cateva recomandari importante. 
 
Pedepsele copiilor – ce sunt și cum functioneaza?
Putem vorbi de pedeapsa atunci cand copilul tau primește o consecinta negativa pentru incalcarea unei reguli cunoscute de conduita sau atunci cand nu se comporta corespunzator; reprezinta o modalitate de a transmite copilului faptul ca al sau comportament este inacceptabil. De exemplu, copilul poate refuza sa iși faca curatenie in dormitor; pedeapsa sau consecintele negative ale actiunii sale pot sa fie ca nu i se permite sa vizioneze emisiunea tv preferata pana cand face curatenie. 
Pedepsele fizice nu invata copiii sa se comporte corespunzator și ii pot afecta; in plus, in familiile in care parintii ridica vocea, ameninta și pedepsesc copiii, aceștia ajung sa se comporte in moduri provocatoare, dupa cum urmeaza: copilul invata ca este acceptabil sa lovești pe cineva cand ești furios, copilul poate fi ranit fizic efectiv, copilul ajunge sa se teama de parinte/parinti și sa evite sa fie prins cu o fapta inacceptabila, pedeapsa fizica ii recompenseaza (actiunea negativa este mai buna decat niciun fel de atentie).
 
Citeste mai multe pe Qbebe.ro.

Cuvinte cheie:

Loading...
Organic India
Disney
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu