Shop
Ultimele 100 de articole

NU face aceste greșeli când alegi școala copilului!

11 decembrie 2015, , Vizualizări: 4,275
scoala elevi - sfatulparintilor.ro - freedigitalphotos.net

Pentru a alege şcoala potrivită pentru copilul tău este recomandat să începi din timp să te documentezi, să analizezi, să cauţi şi alte păreri. Dacă porneşti în căutarea unei şcoli pentru copilul tău în ultimul moment, atunci nu te mira dacă nu-ţi sunt îndeplinite aşteptările.

Alegerea sau schimbarea şcolii nu este o decizie ușoară. Atunci când porneşti în căutarea unei şcoli pentru cel mic, ţine cont care sunt cele cinci greşeli pe care le fac părinţii de obicei când aleg o şcoală pentru copil, şi fă tot posibilul să le eviţi.

 

 

#1 Vizitezi doar o singură şcoală

Prima impresie este importantă. Dar dacă vizitezi doar o singură şcoală, nu vei avea cu ce să faci comparaţie când iei decizia.

Vizitează mai multe şcoli, pentru a-ţi face impresia corectă. Încearcă să intri în contact cu profesorii care predau în şcoală şi poate reuşeşti să afli de la ei informaţii valoroase despre instituţia de învăţământ respectivă.

Un profesor nemulţumit poate fi un semn că şcoala respectivă se confruntă cu probleme, la fel cum un profesor entuziasmat te poate duce cu gândul că în şcoală respectivă lucrurile se derulează bine. Poţi la fel de bine să iei legătură cu alţi părinţi care au copiii la şcoala respectivă.

 

#2 Judeci după aparenţe

Fiecare părinte îşi doreşte pentru cel mic o şcoală curată, în care copilul să se simtă în siguranţă şi unde să aibă, eventual, acces la cele mai noi tehnologii.

Dar ţine minte că felul în care arată o şcoală nu este totul. Există şi şcoli care chiar dacă nu au dotări de ultimă oră şi mobilier nou şi modern, pot oferi copiilor un mediu în care au posibilitatea să învaţe multe şi unde pot obţine rezultate extrem de bune. Reputaţia profesorilor este importantă şi ar trebui să fie principalul criteriu de selecţie a unei şcoli.

Citeste continuarea pe ANIDESCOALA.RO.

Cuvinte cheie: ,

Loading...
Organic India
Disney
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu