NU asa ii oferi dragoste copilului! 10 greseli pe care le fac parintii - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

NU asa ii oferi dragoste copilului! 10 greseli pe care le fac parintii

Sfatulparintilor » Preșcolari » Comportament și dezvoltare » NU asa ii oferi dragoste copilului! 10 greseli pe care le fac parintii

In general, parintii isi doresc tot ce este mai bun pentru copiii lor. Vor sa le ofere tot ce n-au avut ei insisi atunci cand erau micuti. Uneori, insa, parintii exagereaza in incercarea lor de a-si demonstra afectiunea. Iar acest lucru nu este benefic pentru copii.

 

Inainte ca lucrurile sa fie scapate de sub control, fii atent la greselile enumerate mai jos:

 

  1. Iti faci copilul sa se simta rege

Este important sa-ti faci puiul sa se simta special, insa pierderea autoritatii in fata lui va avea consecinte negative. Afirmarea autoritatii inseamna stabilirea unor limite, lucruri pe care nu are voie sa le faca in timp ce-l cresti. In plus, este esential sa-i dai anumite responsabilitati, este datoria ta de parinte sa-l ghidezi astfel incat sa aiba succes indiferent de sarcina pe care o are de indeplinit.

 

 

  1. Ii dai prea multi bani

Banii sunt un instrument nu un ornament. Cu cat mai repede il faci pe copil sa inteleaga asta cu atat mai bine pentru el. Chiar daca, in prezent, exista abundenta si o multime de optiuni este sarcina ta sa gestionezi resursele, oricat de bogate ar fi ele. Daca ii dai copilului tau o multime de bani sa-si cumpere jucarii/ bijuterii scumpe cand el/ea este insuficient dezvoltat mental si emotional sa stie cum sa aiba grija de bani nu vei face decat sa cresti un copil pe care mai tarziu nu o sa-l mai multumeasca nimic.

 

 

  1. Nu-l lasi sa munceasca

Munca este esentiala in viata. Fiecare adult responsabil trebuie sa munceasca pentru a-si castiga existenta. Daca copilul tau va intelege acest adevar atunci poate deveni un adult de succes. Este de la sine inteles ca nu vrei sa-l pui sa execute sarcini grele, insa trebuie sa-l inveti lectia muncii pentru propriul sau bine. Stabileste asteptari pentru atunci cand merge la scoala. Lasa-l sa aprecieze cand castiga va de valoare si sa se simta mandru de asta.

 

 

  1. Sa-l incurajezi sa nu ofere nimic

Ar putea fi una dintre cele mai importante lectii de viata: sa stie de ce trebuie sa si ofere. Pentru ca asa este viata: oferi si primesti. Nu-ti opri copilul daca acesta vrea sa faca munca de voluntariat ori sa iti doneze lucrurile de care nu are nevoie.

Citeste continuarea: 1 2 3

Data articol: 18/08/2017