Legătura dintre obezitate la copii și divorț - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Legătura dintre obezitate la copii și divorț

Sfatulparintilor » Preșcolari » Comportament și dezvoltare » Legătura dintre obezitate la copii și divorț
shutterstock_15807385.jpg

Un studiu recent al cercetătorilor de la Children’s Hospital din Los Angeles arată că viața de familie în declin crește riscul obezității la copii. Cauzele principale pentru care copilul suferă de obezitate ar fi două: lipsa tatălui (așa cum au concluzionat alte studii) și a fraților sau surorilor. Nu vedeți nicio legătură? Citiți mai departe!

Cercetătorii au colectat date despre 17.565 de copii pentru a vedea care sunt factorii care cresc riscul obezității. Au fost incluși în studiu atât elevi de la instituții publice, cât și private, de la grădiniță până la clasa a cincea și a șasea.

Copiii mamelor singure, risc mare de obezitate

Analiza statistică a datelor a stabilit că ”structura familiei este asociată în mod semnificativ cu rata obezității.” În fiecare clasă, copiii crescuți doar de mamă erau în procent mai mare obezi decât cei care aveau ambii părinți. Analize avansate au relevat că nu doar absența tatălui crește riscul obezității la copii – ci și absența fraților. ”În fiecare clasă”, spun cercetătorii, ”am găsit că micuții care nu aveau frați aveau un indice al masei corporale mai mare și un risc mai mare de a deveni obezi decât cei care aveau frați”.

 

Citeste continuarea pe libertateapentrufemei.ro.

Data articol: 26/08/2016