Shop
Ultimele 100 de articole

Lasa-ti copiii sa deseneze pe pereti! 6 beneficii ale acestei activitati

27 martie 2019, , Vizualizări:
sfatulparintilor.ro-copii-pictura-stockfreeimages.com

Orice parinte stie ca, odata ce invata sa tina un creion in mana, copilul va fi tentat sa scrie si sa deseneze pe orice suprafata. Inclusiv pe pereti! Data viitoare cand vei vrea sa-l certi ca a mazgalit un perete, aminteste-ti ce iti vom spune mai jos. Faptul ca micutilor li se pare mai interesant sa deseneze, sa coloreze sau sa picteze peretii, chiar daca in ochii tai este doar o mazgaleala pe care iti va lua o groaza de timp sa o cureti, are o multime de avantaje pentru dezvoltarea lor.

Asa cum il lauzi cand deseneaza pe o coala alba, pe care o lipesti pe usa unui dulap sau pe frigider, poti sa te bucuri si cand a facut-o pe pereti. Nu mai declara stare de urgenta cand ii vezi „operele” pe peretii din hol, din sufragerie, pe usi. Nu il certa si nu te grabi sa stergi urmele. Nu vei face decat sa descurajezi incercarile sale de a fi creativ si poate sa „ingropi” un Picasso in devenire. Desenatul, coloratul, pictatul, mazgalitul sunt cele mai bune metode pentru copil de a-si dezvolta creativitatea, de a-si creste autonomia. Este mijlocul prin care ei isi exprima sentimentele si emotiile, un mod de comunicare cu parintii si profesorii, dincolo de o activitate relaxanta si distractiva.

Faptul ca deseneaza acasa pe pereti nu este un act de vandalism. De fapt, faptul ca invata sa deseneze sau sa scrie pe suprafete verticale are o serie de beneficii. 1. Da stabilitate umarului, cotului si mainii. Cand desenezi, scrii, pictezi pe o suprafata mare si verticala, miscarea este mai ampla si mai intensa, ceea ce il ajuta sa creasca forta acestor extremitati.

Citeste continuarea pe COPILUL.RO


Cuvinte cheie:

seo
Gradinita
codul
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu